Meštani Krčedina od danas više neće morati da idu preko Beške do Inđije, jer su u toku završni radovi na asfaltiranju potpuno nove saobraćanice Novi Karlovci-Krčedin.

Ovaj potpuno novi put skratiće interval putovanja i napraviti jedan novi kružni model saobraćaja za čitavu opštinu poručili nadležni.

VIDEO:

Vrednost investicije iznosi 300 miliona dinara a sredstva su obezbeđena iz republičkog budžeta. Dužina nove saobraćajnice iznosi oko pet kilometara.

Radove su obišli poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srbije Marijan Rističević, predsednik opštine Inđija Vladimir Gak i direktor JP „Inđija put“ Zoran Milićević.

Foto: Novi put Sase Krčedin

-Kao prvo i najvažnije, prošli su izbori, mi nastavljamo sa radovima, to je ono što je ključna poruka koju šaljemo danas. Pokazujemo potpuno drugi odnos prema građanima naše opštine, jer iako su izbori završeni mi nastavljamo sa zacrtanim planovima i radovima rekao je prvi čovek Opštine Inđija Vladimir Gak i dodao:

Foto: Nova saobraćajnica duga 5km

-Ovo je sigurno jedna istorijska stvar za našu opštinu, spajamo Nove Karlovce, odnosno Sase sa Krčedinom, pravimo jedan prsten oko Inđije koji jeste ključ uspešne opštine rekao je Gak i izrazio očekivanje da će neko od nadležnih iz republike biti na otvaranju ovog puta.

Gak je takođe  istakao da je  opština Inđija uradila projekat, dok je poslanik Marijan Rističević insistirao kod republičkih organa da se izdvoje sredstva i asfaltira put.

Narodni poslanik Marijan Rističević rekao je da ideja za izgradnju saobraćajnice postoji od 2000. godine.

-Nadam se da će put poslužiti ne samo za prevoz putnika i robe, već i da će uz put nići novi moderni zasadi voća, da će se izgraditi farme i da će poslužiti da se biljni potencijal ove opštine pretvori kroz stočarastvo u veći bruto društveni proizvod.

Rističević je istakao da će se i u narednim godinama boriti za Inđiju, odnosno za poboljšanje poljoprivredne proizvodnje u vidu izgradnje zalivnog sistema „Slankamen 1“ i „Slankamen 2“ čija je investicija oko 12 miliona evra, a koje će takođe platiti Republika.

Inače, trenutno se radi idejni projekat zalivnog sistema „Stara Pazova-Inđija“ koji vredi oko 20 miliona evra.

Tekst je napisan u sklopu realizacije projekta „ Inđija-Opština napretka i prosperiteta“ koji je finansiran iz sredstava budžeta Opštine Inđija.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

#gak #indjija #put #investicija #projekat

Please follow and like us:
Pin Share
Podelite sa prijateljima: