Nova investicija: Opština Stara Pazova lider zapošljavanja u Sremu

Holandska kompanija CTP  gradi potpuno novi industrijski objekat koji će služiti kao logistički centar, a nalazi se na novobanovačkoj petlji u blizini auto-puta Beograd-Novi Sad.

Reč je o objektu veličine 20.000 kvadrata koji će se prostirati na oko 75.000 kvadrata nakon što se završi proširenje ka auto-putu.

Kako je bilo reči investitor je odabrao ovu lokaciju zbog odličnog geografskog položaja i zbog dobre poslovne klime i efikasne administracije u opštini.

Radove na izgradnji objekta obišao je prvi čovek opštine Stara Pazova Đorđe Radinović koji je tom prilikom istakao da pored Nove i Stare Pazove kao i Krnješevaca, ovo je četvrta industrijska zona koja je od velikog značaja za pazovačku privredu.

-Ova industrijska zona se dobro razvija, a veoma smo zadovoljni što ovako velika evropska kompanija poput CTP ulaže u našu opštinu ističe predsednik.

CTP kompanija posluje u 10 zemalja a industrijski park u industrijskoj zoni pored Novih Banovaca je trenutno njihova najveća investicija. Kako se moglo čuti ovde će biti zaposleno oko 700 radnika.

Na teritoriji opštine Stara Pazova trenutno postoji četiri industrijskih zona na površini od oko 1.500 ha.

Postojeće zone su infrastrukturno opremljene i u potpunosti zadovoljavaju potrebe i nekih od najuspešnijih svetskih kompanija koje su svoja postrojenja izgradile ovde, a to su: Mercedes-Benz, Nestle, Volvo, Husqvarna, Gorenje, DHL, Muhlbauer, Alumil, Milšped, Grubin, Greiner i JP Packaging, Artinvest.

Kako je više puta istakao prvi čovek opštine Đorđe Radinović  za osam godina za  građane opštine Stara Pazova obezbeđeno je više od 13.000 novih radnih mesta, i sada, kada je nezaposlenost ispod četiri odsto, akcenat je na tome da se nastavi sa dobrim rezultatima.

Tekst je napisan u sklopu realizacije projekta „ Opština Stara Pazova-Lider zapošljavanja u Sremu“ koji je finansiran iz sredstava budžeta Opštine  Stara Pazova.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Podelite sa prijateljima:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *