Press "Enter" to skip to content

“NOĆ MUZEJA”: Budite i vi deo spektakla u Inđiji 18. maja od 16 časova do ponoći

Najposećenija manifestacija u oblasti kulture “Noć Muzeja” biće organizovana 16. put za redom naredne subote 18. maja u više od 50 gradova i opština širom Srbije, između ostalih i u Inđiji jedanaestu godinu za redom.


Ovogodišnja Noć muzeja pod nazivom “Sloboda” će biti održana u subotu, 18. maja 2019. godine. U šesnaestoj Noći muzeja i jedanaestoj po redu u Inđiji od 16.00 časova pa sve do ponoći, svoja vrata će za posetioce otvoriti Kulturni centar Inđija i Galerija Kuće Vojnovića.

Fototeka Jugoslovenske kinoteke “100 godina srpskog igranog filma”, plakati srpskih igranih filmova od 1911- 2011.

Kulturni centar Inđija-hol, mala sala / 16.00 – 24.00

U Kulturnom centru Inđija publika će imati priliku da pogleda izložbu plakata srpskih igranih filmova od 1911- 2011, kojom je Jugoslovenska kinoteka u 2011. godini obeležila stogodišnjicu od prikazivanja prvog srpskog igranog filma.

Izložbu čini preko 70 panoa sa plakatima najboljih srpskih filmova u poslednjih sto godina. Izložba je nastala u saradnji sa Arhivom jugoslovenske kinoteke.

Tatjana Bandović “Silkorama” Galerija Kuće Vojnovića / 16.00 – 24.00

Tatjana Bandović rođena je u Loznici. Diplomirala je slikarstvo na Akademiji lepih umetnosti u Beogradu 2003. godine. Izlagala je na više samostalnih i grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu.

Učestvovala je na likovnim radionicama i kolonijama širom Srbije, Bosne i Hercegovine i Makedonije. Tatjanini radovi su deo zbirke nekoliko muzeja i privatnih kolekcija. Živi i radi u Beogradu.

Stalnim posmatranjem arhitekture, njenom transformacijom dobijenom apstrahovanjem i svođenjem arhitektonskog fragmenta na geometrijsku formu, kroz interakciju svetlosti i boje, umetnica želi da prikaže lični doživljaj arhitekture grada.

Ovoga puta arhitektonika grada prikazana je slikama na svili koje nisu isključivo slike već objekti, odnosno instalacije. Svila svojom transparentnošću i nežnošću omogućava stvaranje uvek novih vizura, jer se njenim preklopima dobijaju sasvim nove instalacije i slike, a prolazeći pored instalacija koje se sa plafona spuštaju ka podu, posmatrač stiče utisak atmosfere grada i kao da se nalazi u svojevrsnoj „šetnji“ gradskim ulicama.

Izložba radova ULUI-a Galerija Kuće Vojnovića-hol / 16.00 – 24.00

U holu Galerije Kuće Vojnovića publika će imati priliku da pogleda nove radove članova Udruženja likovnih umetnika Inđije. Na izložbi će biti prikazani radovi rađeni različitim likovnim tehnikama i motivima. Publici će svoje radove predstaviti: Dušanka Dražić, Mira Kosanović, Radivoje Blečić Bleka, Maja Živković, Goran Miljušević, Kristina Đurišić Markuš, Maksim Kadijević, Jelena Bodrožić i Dragan Jašćur.

PROGRAM:

Podelite sa prijateljima:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Be First to Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Mission News Theme by Compete Themes.
Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram