NIŽU SE PAHARI: Društvo za sport i rekreaciju invalida Inđije

Opštinska organizacija za sport i rekreaciju invalida Inđije postoji više od četiri decenije i broji oko 200 članova, od kojih je njih 50 aktivno.

Tokom čitave godine članovi ove organizacije takmiče se u svim sportskim disciplinama i postižu zapažene rezultate, pogotovo u šahu i streljaštvu.

Foto: Pehari Društva za sport i rekreaciju invalida Inđije

Prema rečima predsednika organizacije Milana Pilje, društvo okuplja članove svih starosnih dobi, a ovu takmičarsku godinu završili su na šestom mestu u Vojvodini, što je ogroman uspeh za ovu opštinsku organizaciju.

-Presrećan sam, nikada se do sada nije desilo da je naš Savez na šestom mestu u Vojvodini. Od 12 ekipa ispred nas su Novi Sad, Zrenjanin, Palanka, Kula i Kikinda. Ostavili smo iza nas Vrbas, Pančevo, Staru Pazovu, Suboticu i Belu Crkvu.

-U okviru naše organizacije imamo skoro sve sportove u kojima se takmičimo, kako na međuopštinskim tako i na pokrajinskim i republičkim takmičenjima.

Foto: Milan Pilja

-Prema kalendaru Sportskog saveza invalida Vojvodine u toku godine se održavaju takmičenja u sledećim disciplinama: pikado, kuglanje, šah, atletika, sportski ribolov, viseća kugla, plivanje,sedeća odbojka, streljaštvo i stoni tenis kaže Pilja i dodaje:

-Naša organizacija u toku godina učestvuje u svim sportskim takmičenjima i dobri smo u svim disciplinama. Jedno vreme smo jako dobri u atletici,  ali smo poslednjih godina najuspešniji u šahu.

-Možemo se pohvaliti velikim brojem pehara i medalja, a skoro svake godine neko od naših članova osvoji zlato ili srebro. Takođe moram da napomenem da smo poslednjih nekoliko godina postigli veliki uspeh u streljaštvu, za koji je zaslužan naš član Milan Gaćeša.

ŠEST MEDALJA ZA KARATE KLUB SENSEI IZ INĐIJE

Troškovi putovanja na takmičenja finansiraju se putem projekata iz opštinskog budžeta, a kako kaže Pilja veliku zahvalnost duguju lokalnoj samoupravi koja je prepoznala značaj društva za sport i rekreaciju invalida, kao i Pokrajinskom savezu.

Društvo za sport i rekreaciju invalida opštine Inđija postoji četiri decenije, a kako ističe predsednik Pilja redovni je član od osnivanja.

-U to vreme kada je savez osnovan, ja sam osnovao šahovski klub “Sloga” koji postoji od osnivanja organizacije. Sada u okviru naše organizacije postoji nekoliko društava među kojima su “Veljko Vlahović”, “Heroj Pinki” , društvo gluvonemih i još neka.

U prvim danima nakon osnivanja organizacija je nosila naziv “Veljko Vlahović” i nalazila se u starom pijačnom ulazu. Nakon toga preseljeno je na lokaciju čuvenog “Zdopa” ali je posle rušenja premešteno u prostorije u dvorištu Crvenog krsta.

BRONZA na državnom prvenstvu za karatistkinju Moniku Jurišić

Podelite sa prijateljima:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *