Niče “industrijski grad” između Stare i Nove Pazove

Na teritoriji opštine Stara Pazova trenutno postoji četiri industrijske zone na površini od oko 1.500 ha, a reč je o zonama: Stara Pazova, Nova Pazova, Krnješevci i  Nova centralna industrijska zona.
Postojeće zone su infrastrukturno opremljene i u potpunosti zadovoljavaju potrebe i nekih od najuspešnijih svetskih kompanija koje su svoja postrojenja izgradile ovde, a to su: Mercedes-Benz, Nestle, Volvo, Husqvarna, Gorenje, DHL, Muhlbauer, Alumil, Milšped, Grubin, Greiner i JP Packaging, Artinvest.

Međutim, kako navode u opštini Stara Pazova na potezu između Stare i Nove Pazove, biće otvorena Multifunkcionalna radna zone- Sever.
Kako se dalje navodi ova lokacija biće atraktivna za sve investitore u oblasti proizvodnih delatnosti, trgovine na veliko, skladištenje roba i pružanja usluga.
Zona se prostire na površini od blizu 300 ha što će biti  dovoljno  da se u okviru nje formira novi “industrijski grad” namenjen pretežno poslovanju, prožet komercijalnim funkcijama i funkcijama sporta i rekreacije. Predmet razrade plana detaljne regulacije je površina koja zauzima njen severoistočni deo, piše u planu koji je opština Stara Pazova stavila na rani javni uvid.
Definisanje potrebe izrade Plana detljne regulacije je upravo i proisteklo iz izuzetnog interesovanja potencijalnih investitora i vlasnika parcele u predmetnom obuhvatu – navodi se u dokumentu.
Prostor obuhvaćen planom je najvećim delom poljoprivredno zemljište, koje će ovim planom dobiti novu namenu. Kroz plan će biti definisano građevinsko zemljište, biće utvrđene linije regulacije i nivelacije i pretežna namena površina.
Razvoj ove multifunkcionalne zone doprineće otvaranju novih proizvodnih i skladšnih postrojenja a to znači nova radna mesta i nova zapošljavanja.

Tekst je napisan u sklopu realizacije projekta „ Opština Stara Pazova-Lider zapošljavanja u Sremu“ koji je finansiran iz sredstava budžeta Opštine  Stara Pazova.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Podelite sa prijateljima:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *