Liste čekanja za boravak mališana u objektima vrtića u Inđiji odlaze u zaborav jer je svečano otvoren potpuno novi savremeni vrtić kapaciteta za oko 300 mališana.

VIDEO:

Svečanim presecanjem vrpce 1. septembra zvanično je obeležen početak rada ovog objekta.

Radi se o objektu površine 1.000 kvadratnih metara, a deca su raspoređena u ukupno deset vaspitnih grupa-u četiri grupe se nalaze bebe a u ostalim deca uzrasta od 3,5 do 5 godina.

Objekat je izgrađen za godinu dana i finansiran je isključivo opštinskim sredstvima. Vrednost samog objekta je 108 miliona dinara a još 40 miliona dinara je izdvojeno za nameštaj, igračke, didaktička sredstva, kuhinju i druge neophodne opreme.

-Inđija nema više liste čekanja, svako dete je upisano, za svako dete smo obezbedili mesto u vrtiću i ovim smo rešili jedan od većih problema iz prethodnog perioda, istakao je prilikom svečanog otvaranja vrtića predsednik opštine Inđija Vladimir Gak.

-Kada govorimo o podršci deci i porodici, ovo je definitivno jedna značajna podrška. Osim što zbrinjavamo decu u najsigurnijim mogućim uslovima, mi omogućavamo roditeljima da se više posvete pronalasku novog zaposlenja ili drugim stvarima od životnog značaja.

Gak je naveo da u Inđiji decenijama nije građen vrtić i da danas prisustvujemo ispunjenju još jednog obećanja datog Inđinčanima.

Podsetićemo, centralni objekat “Sunce” je izgrađen davne 1978. godine.

-Svake godine imamo sve više mališana i to je pokazatelj da je Inđija na dobrom putu.

Od ove školske godine predškolska ustanova radiće po novom programu. To podrazumeva da će vrtić biti prilagođeniji roditeljima i deci, odnosno roditelji će mnogo više učestvovati u svakodnevnim aktivnostima vrtića.

Takođe, prijem dece će biti od 05.30 do 08.00 časova ujutru i otpust od 14 do 17 časova.

Prema rečima direktorke Predškolske ustanove „Boško Buha“ Jelene Kresoje osoblje vrtića je uvek na raspolaganju deci i roditeljima a novim objektom značajno se podiže kvalitet usluge koja ustanova pruža.

-Osnovni cilj naše ustanove je da stvorimo podsticajno okruženje u kojima će deca da uče, rastu i da se razvijaju. I da im omogućimo da stupaju u interakcije sa  sa svojim vršnjacima i odraslima jer su upravo te socijalne interakcije ključ za dalji razvoj i život.

Kresoja je dodala da će se u novom vrtiću spremati oko 400 obroka za potrebe ovog ali i drugih objekata na teritoriji opštine Inđija.

Tekst je napisan u sklopu realizacije projekta „ Opština Inđija najbolje mesto za porodicu“ koji je finansiran iz sredstava budžeta Opštine  Inđija.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Please follow and like us:
Pin Share
Podelite sa prijateljima: