NAKON TAMBURAŠA večeras veče ETNO MUZIKE na Scena festu u Inđiji

Nakon sinoćnjeg koncerta legende tamburaške muzike Zonka Bogdana, večeras na “SCENA FEST-u” nastupa Bilja Krstić i Bistrik bend od 21 čas, a nakon toga Dragica Radosavljević Cakana i etno grupa “ŠARA”.

Na domaćoj pop sceni Bilja Кrstić je prisutna dugi niz godina. Posle grupa Suncokret i Rani mraz započinje solo karijeru i izdaje tri albuma pop orijentacije.

Uporedo sa karijerom pop pevačice Biljana sledi svoje najdublje afinitete i više godina strpljivo prikuplja autentične audio i notne zapise izvorne muzike. To su uglavnom retko izvođene a većinom i neobjavljene muzike teme sa Кosova, južne Srbije, Timočke Кrajine, Makedonije, Rumunije, Bugarske i Mađarske.

Rezultat ovog rada su kompakt-diskovi “Bistrik” i “Zapisi”, koji su nastali kao fuzija tradicionalne muzike i savremenog aranžerskog postupka. Sa svojim kolegama sa FMU-a 2001. godine osniva orkestar Bistrik i postiže velike uspehe u svetu i u Srbiji. Tokom 2003. godine Bilja i Bistrik su radili na muzici za film Zona Zamfirova.

Dragica Radosavljević Cakana je srpska pevačica izvorne, narodne i folk muzike, najpoznatija po pesmama „Moj golube“, „Osećam“, „Ej dragi, dragi“, „Ječam žela“,“Dole južno“,“Evo me opet“, „Crni biser“, „Lep kao Bog“ i drugima. Rođena je 17. novembra 1957. godine u Kosovskoj Mitrovici.

 

Podelite sa prijateljima:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *