NAKON 53 GODINE Sređuje se fiskulturna sala u školi u Novom Slankamenu

Opština Inđija i Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu uložiće sedam miliona dinara u školsku salu Osnovne škole „Dr Đorđe Natošević“ u Novom Slankamenu.


Jedna od najlošijih fiskulturnih sala u Vojvodini dobiće nakon 53 godine zapostavljanja potpuno novi, savremeni i funkcionalni izgled namenjen đacima i sportskim klubovima.

Ukupna vrednost projekta je sedam miliona dinara a Sekretarijat i Opština finansiraju sa 50 posto sredstava.

Radovima biće obuhvaćena sanacija temelja, odvod za atmosferske vode, rekonstrukcija krova, parketa, zidova, plafona, svlačionica, hodnika i drugi građevinski radovi.

U trenutno stanje školske sale uverili su se Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez i predsednik opštine Inđija Vladimir Gak koji su izrazili žaljenje što decenijama niko nije ulagao u školsku infrastrukturu i decu u Novom Slanakamenu, a sa druge strane i zadovoljstvo što su, uprkos pandemiji virusa Kovid-19, pronađena sredstva za potpuno rekonstrukciju objekta.

Prema rečima prvog čoveka ovog sekretarijata, rekonstrukcijom školske sale deca se usmeravaju ka zdravom životu i fizičkoj aktivnosti jer je školski sport, između ostalog, osnovna baza za razvoj vrhunskog sporta.

„Ovo je 26 projekat u opštini Inđija koji Sekretarijat realizuje a ukupna vrednost je 16 miliona dinara. Sve projekte koje je Opština delegirala smo zajedno obišli i izabrali smo prioritete koje je Sekretarijat pomogao u finansiranju“.

Batez je podsetio da su najznačajniji projekti koji su zajednički realizovani sa Opštinom postavljanje multifunkcionalne podloge na otvorenim školskim terenima u Maradiku i Beški i rekonstrukcija školske sale Tehničke škole „Mihajlo Pupin“.

Inače, Sekretarijat je u poslednje četiri godine uložio 460 miliona dinara u sanaciju školskih fiskulturnih sala na celoj teritoriji AP Vojvodine.

„Ovo nije samo finansijska podrška već i pokazivanje volje da imamo zajedničku želju da rekonstruišemo školske objekte u bilo kom selu inđijske opštine i to nakon 30 i više godina“, naveo je predsednik opštine Inđija Vladimir Gak istakavši veliku zahvalnost Vladimiru Batezu na sve što je do sada uradio za inđijsku opštinu.

„Nastavljamo da ulažemo u mlade i obrazovanje jer postoji zajednički interes da naša deca imaju najbolje uslove za bavljenje sportom i da, na kraju krajeva, one životne pobede lakše izvojevaju baveći se sportom.“

Prema rečima direktorke osnovne škole „Dr Đorđe Natošević“ Suzane Živković rekonstrukcija školske sale je od izuzetnog značaja za decu iz Novog Slankamena, naročito ako se ima u vidu da su temelji objekta a samim tim i celokupna konstrukcija objekta narušeni, kao i da je inspekcija zbog stanja u kome se nalazi zabranila upotrebu školske sale.

Tekst je napisan u sklopu realizacije projekta „ Inđija-Opština napretka i prosperiteta“ koji je finansiran iz sredstava budžeta Opštine Inđija.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Podelite sa prijateljima:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *