NAJTRAŽENIJI KONKURS ZA POLJOPRIVREDNIKE: Investicije u fizičku imovinu

Na osnovu Programa mera podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja opštine Inđija za 2020. godinu, predsednik opštine Inđija, raspisao je Javni poziv za podnošenje zahteva za dodelu podsticajnih sredstava za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava na teritoriji opštine Inđija u 2020. godini.

Predmet Javnog poziva za podnošenje zahteva za dodelu podsticajnih sredstava za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstva na teritoriji opštine Inđija u 2020. godini  je dodela podsticajnih sredstava iz budžeta opštine Inđija, kroz realizaciju napred navedene mere planirane Programom mera podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja opštine Inđija  za 2020. godinu.

Javnim pozivom se definiše visina i namena ukupno raspoloživih sredstava za ovu meru, lica koja ostvaruju pravo na podsticaje (korisnici podsticaja), uslovi, način i kriterijumi za dodelu podsticaja, rokovi za podnošenje zahteva, dokumentacija koja se podnosi uz zahtev, iznos podsticaja po korisniku izražen u procentima, maksimalni iznosi podsticaja po korisniku, kao i drugi potrebni podaci i obaveštenja za sprovođenje Javnog poziva.

Ukupna sredstva koja će biti dodeljena po Javnom pozivu iznose 18.000.000 dinara i obezbeđena su Odlukom o budžetu opštine Inđija za 2020. godinu, a namenjena su za podsticaje sledećih investicija u fizičku imovinu poljoprivrednog gazdinstva:

Sektor mleko

-nabavka kvalitetnih priplodnih grla mlečnih rasa: goveda, ovaca i koza

-oprema za mužu, hlađenje i čuvanje mleka na farmi, uključujući sve elemente, materijale i instalacije

-mašine i oprema za pripremu stočne hrane, za hranjenje i napajanje životinja (mlinovi i blenderi/mešalice za pripremu stočne hrane; oprema i dozatori za koncentrovanu stočnu hranu; ekstraktori; transporteri; miks prikolice i dozatori za kabastu stočnu hranu; hranilice; pojilice; baleri; omotači bala i kombajni za stočnu hranu; kosilice; prevrtači sena)

Sektor meso

-nabavku kvalitetnih priplodnih grla goveda, ovaca, koza i svinja koje se koriste za proizvodnju mesa

-mašine i oprema za skladištenje i pripremu stočne hrane, za hranjenje i pojenje životinja (mlinovi i blenderi/mešalice za pripremu stočne hrane; oprema i dozatori za koncentrovanu stočnu hranu; ekstraktori; transporteri; miks prikolice i dozatori za kabastu stočnu hranu; hranilice; pojilice; baleri; omotači bala i kombajni za stočnu hranu; prevrtači sena, itd.)

Sektor voće, grožđe, povrće(uključujući pečurke) i cveće

-podizanje i opremanje plastenika za proizvodnju povrća, voća, cveća i rasadničku proizvodnju

-podizanje, nabavka i opremanje sistema protivgradne zaštite u voćnjacima i višegodišnjim zasadima

-podizanje/nabavka žičanih ograda oko višegodišnjih zasada

-nabavka opreme i uređaja za setvu, sadnju i mulčiranje (sa folijom)

-nabavka boks paleta za transport i skladištenje proizvoda

-nabavka opreme za orezivanje, drobljenje, sečenje i uklanjanje ostataka nakon rezidbe voćnih vrsta

-mašine za đubrenje zemljišta

-mašine za zaštitu bilja

-mašine za transport

-mašine, uređaji i oprema za navodnjavanje useva

Sektor  ostali usevi  (žitarice, industrijsko, aromatično i začinsko bilje i dr.)

-mašine za primarnu obradu zemljišta

-mašine za đubrenje zemljišta

-mašine za setvu

-mašine za sadnju

-mašine za zaštitu bilja

-mašine za ubiranje odnosno skidanje useva

-mašine za transport

-nabavka ostale opreme (GPS navigacija i dr.)

-mašine i oprema za navodnjavanje useva,

Sektor pčelarstvo

-nabavka novih pčelinjih društava

-nabavka opreme za pčelarstvo

-nabavka vozila i prikolica za transport pčelinjih društava

Sektor jaja

– nabavka opreme za živinarske farme

– nabavka opreme za sortiranje, pakovanje i čuvanje konzumnih jaja

– nabavka opreme za rukovanje, sakupljanje i korišćenje životinjskog đubriva, posebna oprema za transport đubriva.

Podsticajna sredstva koja su namenska i bespovratna, dodeljuju se u maksimalnom iznosu do 50% prihvatljivih troškova bez vrednosti PDV-a (iznos  podsticajnih sredstava ne sme da prelazi maksimalno utvrđeni iznos).

Maksimalni iznos podsticajnih sredstava za investicije u okviru mere investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava za sektor mleko, meso, voće, grožđe, povrće (uključujući pečurke) i cveće i sektor ostali usevi je 600.000 dinara, za sektor pčelarstvo maksimalan iznos podsticajnih sredstava je 200.000 dinara  (izuzev nabavke pčelinjih društava gde je maksimalan iznos podsticaja 100.000 dinara).

Maksimalan iznos podsticaja po jednom zahtevu ne može biti veći od 600.000,00 dinara.

Pravo na dodelu podsticaja može ostvariti:

1. fizičko lice – nosilac komercijalnog registrovanog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva;

2. preduzetnik;

3. privredno društvo;

4. zemljoradnička zadruga koja ima najmanje pet članova zadruge koji su upisani u Registar kao nosioci ili članovi pet različitih komercijalnih porodičnih poljoprivrednih gazdinstava u aktivnom statusu.

Javni poziv je otvoren do utroška sredstava, a najkasnije do 30.09.2020.godine.

Zahtevi za ostvarivanje prava na podsticaje u skladu sa Javnim pozivom sa propisanom dokumentacijom dostavljaju se lično na šalter 1 Prijemnog odeljenja opštine Inđija ili putem pošte na adresu: Opština Inđija, Cara Dušana broj 1, 22320 Inđija, sa naznakom „Prijava za ostvarivanje prava na podsticaje u skladu sa Javnim pozivom za dodelu podsticajnih sredstava za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava na teritoriji opštine Inđija u 2020. godini“, u zatvorenoj koverti sa punom adresom pošiljaoca na poleđini koverte.

Javni poziv >>

Informacije i potrebni obrasci za učešće na Javni poziv mogu se dobiti na telefon 022/556060, putem e-mail: arri@indjija.net ili u prostorijama Agencije za ruralni razvoj opštine Inđija, Vojvode Stepe 48.

 

Podelite sa prijateljima:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram