U utorak, 2. avgusta najstarija, najduža i najveća, međunarodna, sportsko-rekreativna turistička kajak, kanu i veslačka regata na svetu – TID regata ponovo stiže u Stari Slankamen.
Oko 110 kajakaša put dug oko 2.500 kilometara, od nemačkog grada Ingolštata do bugarskog grada Silistre, na obali Crnog mora, preveslaće za 75 dana. Tokom puta, kajakaši će kampovati u 61 mestu duž Dunava u 8 zemalja. Jedno od 12 etapnih mesta u našoj zemlji je i Stari Slankamen koga kajakaši posećuju još od davne 1956. godine kada je i počelo organizovanje TID regate.
Organizator 65. TID regate kroz Srbiju je Кajakaški savez Srbije uz pomoć gradova, opština i turističkih organizacija gradova i opština kroz koje prolazi. Tradicionalan doček učesnika regate u Starom Slankamenu kao i prethodnih godina organizuju Opština Inđija i Turistička organizacija opštine.
Слика може припадати језеро, природа и небо
Za učesnike regate biće obezbeđeni: prostor za postavljanje šatora na prostoru marine, osnovni uslovi za boravak, dva obroka i poklon. Nakon sastanka sa predstavnicima zemalja učesnica i konferencije za medije, u večernjim satima kroz radionicu izrade oklopa i borbe vitezova kajakašima će biti predstavljen srednjovekovni Slankamen kao i muzika tamburaša. Ujutro, nakon doručka, kajakaši će nastaviti put.
Princip regate je dnevno veslanje i noćenje u predhodno određenim etapnim mestima. Кajakaši se uz predhodnu najavu i dogovor sa organizatorom mogu priključiti ili isključiti gde žele u zavisnosti od svoje fizičke spreme i slobodnog vremena.
Pozivamo ljubitelje sporta, rekreacije, boravka u prirodi i zdravog načina života da posete kajakaše i pridruže se TID regati.
Кontakt osoba: Dejan Jovanović +381 64 3495193; tidejan@gmail.com
Please follow and like us:
Pin Share
Podelite sa prijateljima: