Predsednik opštine Inđija Vladimir Gak uručio je danas u skupštinskoj sali ugovore o opštinskom stipendiranju za 90 studenta sa teritorije opštine Inđija.


Visina stipendije iznosi 15 hiljada dinara koja se isplaćuje u trajanju od deset meseci u toku kalendarske godine.

-Zaista smo ponosni na studente, oni su budućnost naše opštine rekao je prvi čovek opštine Inđija i istakao:

-Ovo je najbolji mogući način da im pokažemo koliko nam je stalo i koliko naša opština zaista vrednuje njihov trud i znanje.

Da podsetimo, opštinske stipendije su od imenovanja Vladimira Gaka za predsednika duplirane, sa 7.500 dinara povećane su na sadašnjih 15.000 dinara, i predstavljaju najveće stipendije koje jedna lokalna samouprava izdvaja za svoje najbolje studente.

– Uveren da ćemo uspeti da podignemo iznos stipendije i iduće godine, to će zavisiti od investicija u nekom narednom periodu istakao je Gak i poručio da je ulaganje u mlade ljude najbolja moguća investicija.

On je na kraju podsetio da će opština Inđija biti pionir u projektu izgradnje kadrovskih stanova za mlade stručnjake i da će to biti jedan od načina da se zaustavi odliv mladih kadrova u inostranstvo.

Predsednik je tokom sastanka takođe govorio i o izgradnji novog vrtića, što će zajedno sa kadrovskim stanovima zaokružiti celinu u borbi protiv bele kuge i omogućiti mladim ljudima bolji život u njihovoj opštini.

IZJAVA PREDSEDNIKA GAKA:

#gak #inđija #studenti #stipendije

Please follow and like us:
Pin Share
Podelite sa prijateljima: