Proteklog vikenda u Novom Sadu organizovan je 53. Međunarodni sajam turizma, na kojem je uručen 21 sertifikat sa oznakom „Najbolje iz Vojvodine“. Ova oznaka jeste potvrda kvaliteta u kategorijama proizvoda, programa, manifestacija i usluga.

Sertifikat „Najbolje iz Vojvodine“ u kategoriji usluga dodeljen je Turističkoj organizaciji Inđije za Keltsko selo. Dobitnicima je nagrade uručio dr Nenad Ivanišević pokrajinski sekretar za privredu i turizam na štandu Privredne komore Vojvodine.
-Kada se spoje ljudi koji žele dobro svojoj lokalnoj samoupravi, a mi to u Inđiji imamo i u predsedniku opštine i u direktoru Turističke organizacije, onda nije pitanje koju ćete nagradu dobiti nego kada ćete dobiti. Ponosan sam što sam bio više puta u Inđiji i svaki put sam video nešto različito. Mislim da je to najbolji put za razvoj regionalnog turizma, a onda uklapati to u jednu širu sliku kakva je Vojvodina i Srbija i nuditi na svetskim tržištima. Siguran sam i apsolutno ubeđen da Keltsko selo u Inđiji može biti interesantno na bilo kojem svetskom sajmu turizma i da može da privuče veliki broj posetilaca poručio je sekretar Ivanišević i naglasio:
-Ove godine smo imali preko 40 prijavljenih, a „Jugoinspekt“ i Turistička organizacija Vojvodine su ti koji Pokrajinskoj vladi predlažu one koji su ispunili uslove. Kod proizvoda je to vrlo jasno. Hoćemo da istaknemo naše regionalno poreklo. Ovde se radi o ekonomskom patriotizmu i mi se toga ne stidimo. Nekada je parola bila kupujmo domaće, ja sada kažem kupujte sigurno domaće jer je sto posto bolje od svega zaključio je sekretar.
Слика може припадати 4 особе, људи стоје и у затвореном
Milan Bogojević direktor Turističke organizacije opštine Inđija je rekao da je ovo veoma veliko priznanje koje obavezuje.
-Mogu da kažem da sam presrećan jer smo dobili ovo priznanje, nadam se i verujem da će ostati ovakav nivo kvaliteta, a da se vratim na priču da je jedino merilo kvaliteta kvantitet. Kad pogledamo nagrade koje se dodeljuju u oblasti turizma, a ovde i privrede, svakako je ovo jedna od najvećih nagrada poručio je Bogojević i istakao:
-Vi dobijate benefit ne jedne godine, nego tri. Ovo je nagrada, kao i svaka druga, koja podstiče, koja obavezuje. Ova obavezuje tri godine. Tri godine vi treba da budete na takvom nivou, da ispunite u te tri godine kriterijume koje ste ispunili i kad ste aplicirali za ovu nagradu, istakao je direktor.
VIDEO:
Кeltsko selo je tematski turistički kompleks smešten u sportsko-rekreativnoj zoni Inđija, na ulasku u grad iz pravca Novog Sada. Inspirisan životom Кelta na ovim prostorima u III veku pre nove ere, kompleks je zabavno-edukativnog karaktera i namenjen je pre svega deci. Unutar visokom, drvenom ogradom opasanog kompleksa nalazi se nekoliko tipova keltskih kuća, pokrivenih trskom i napravljenih od drveta i blata, koje predstavljaju autentična keltska domaćinstva i zanatske radionice.

Tekst je napisan u sklopu realizacije projekta „ Inđija-grad privrede, turizma, sporta i kulture“ koji je finansiran iz sredstava budžeta Opštine  Inđija.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Please follow and like us:
Pin Share
Podelite sa prijateljima: