Press "Enter" to skip to content

MUZIKA I IGRA BEZ GRANICA: “Vidovdanski susreti”-mladi folkloraši iz celog sveta

Međunarodni festival dečijeg folklora „VIDOVDANSKI SUSRETI“ održaće se od 28. – 30. juna 2019. godine u Pozorišnoj sali u Staroj Pazovi, 17 godinu za redom.


Festival nije takmičarskog karaktera, a cilj je  upoznavanje sa tradicijom i kulturnom baštinom različitih naroda i prevazilaženje barijere i granica među narodima i državama, jer muzika i igra nemaju granice.

Pravo učešća imaju deca starosti ispod 15 godina. Koncept Festivala podrazumeva gostovanje četiri grupe iz inostranstva i jednodnevno gostovanje ansambala iz Vojvodine, uže Srbije i naravno sa teritorije Opštine Stara Pazova.
Grupe iz inostranstva su smeštene kod svojih vršnjaka, članova KUD „Branko Radičević“ iz Stare Pazove i njihovih prijatelja KUD-ova iz bliže okoline.

Foto: Facebook KUD “Branko Radičević”

Na prethodnim festivalima učestvovale su grupe iz Makedonije, Poljske, Slovačke, Austrije,  Mađarske, Ukrajine, Bugarske, Rumunije, Rusije, Crne Gore, Republike Srpske, Aranđelovca, Vršca, Pančeva,  Bačke Palanke, Zrenjanina, Bačke Topole, Kosjerića, Sivca, Banatskog Novog Sela, Tovariševa, Beograda, Srbobrana, Dolova, Ljiga, Grgurevaca, Padinske Skele. Kikinde, Valjeva, Jakova kao i grupe sa područja Opštine Stara Pazova koje su ostvarile značajne rezultate u prethodnoj godini.

Foto: Facebook KUD “Branko Radičević”

Za sve učesnike na ovoj manifestaciji obezbeđen je smeštaj i ishrana, programska knjižica i bedž, a za ansamble prigodni pokloni sa obeležjima Festivala koji se uručuju na zvaničnom prijemu kod predsednika Opštine.

U toku festivalskih dana održaće se i etno-vašar starih zanata. Svi dosadašnji Festivali su održani pod pokroviteljstvom Opštine Stara Pazova i Mesne zajednice Stara Pazova, što je u velikoj meri doprinelo kvalitetu manifestacije i prezentaciji ove sredine.

Organizator: Kulturno-umetničko društvo “Branko Radičević“
Ulica Kralja Petra I broj 7
22300 Stara Pazova
Tel/faks: 022/310-526
Kontakt osoba: Petar Ž. Nerandžić
063/550-371 E-mail: petar.nerandzic@gmail.com

Izvor: Turistička organizacija opštine Stara Pazova

 

Podelite sa prijateljima:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Be First to Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Mission News Theme by Compete Themes.
Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram