Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić obišla je danas u Inđiji rekonstruisane prostorije udruženja osoba sa invaliditetom u  opštini i poručila da je poboljšanje kvaliteta života osoba sa invaliditetom jedan od najvažnijih ciljeva.

Kisić je istakla da se u tim prostorijama okupljaju članovi šest udruženja osoba sa invaliditetom, da je to njihov drugi dom, dodavši da je upravo to cilj – da se poboljša kvalitet života svih osoba sa invaliditetom i da zajedno gradimo Srbiju bez barijera.

Ministarka se najpre sastala u opštini sa predsednikom Vladimirom Gakom sa kojim je razgovarala o dosadašnjoj dobroj saradnji i nekim budućim projektima.

Predsednik Gak je poželeo dobrodošlicu ministarki Kisić i poručio da opština ima veliko  zadovoljstvo da ugosti ministarku.

Foto: Ministrka Kisić u Inđiji

-Sa ministarstvom imamo odličnu saradnju i niz stvari smo uradili, a očekujemo nove projekte koji se tiču resora ovog ministarstva. Potpuno smo rekonstruisali krov i prostorije Saveza za sport i rekreaciju invalida. To je nešto što je bilo neuslovno, danas je slika potpuno drugačija. Ovde se svakodnevno okiplja 30 do 40 ljudi kojima je ovo da tako kažem “druga kuća” rekao je predsednik Gak i dodao:

-To je ono što treba da radimo u budućnosti, podsetiću opština Inđija izdvaja u budžetu značajna sredstva koja se odnose na socijalna davanja poručio je Gak.

Foto: Zajednički projekti opštine Inđija i ministarstva

-Ono što je pred nama jeste projekat rekonstrukcije krova na objektu Crvenog krsta i Saveza slepih i slabovidih opštine Inđija i Stara Pazova. Na taj projekat se dugo čeka, ali sam uveren da ćemo i to brzo uraditi. Radimo jedan po jedan projekat.

Ministarka Kisić je istakla da je resorno ministarstvo zajedno sa opštinom Inđija izdvojilo više od  pet miliona dinara za rekonstrukciju prostorija Saveza za sport i rekreaciju invalida i najavila uskoro nove rezultate zajedničke dobre saradnje.

VIDEO:

 

 

Please follow and like us:
Pin Share
Podelite sa prijateljima: