MINISTAR U POSETI INĐIJI: Pohvale za opštinu Inđija, podrška za mere podsticaja nataliteta

Ministar za brigu o porodici i demografiju u vladi Republike Srbije Radomir Ratko Dmitrović posetio je  opštinu Inđija u cilju upoznavanja sa merama podrške porodici koje se primenjuju na lokalnom nivou.

Ministar je izrazio zadovoljstvo aktivnostima koje Opština Inđija sprovodi, posebno ističući izgradnju novog objekta vrtića kao najvažniju investiciju.

Dmitrović je istakao da izdvajanje finansijskih sredstava porodicama nije ključan činioc za povećanje novorođenje dece, navodeći primer bogatih država sa severa Evrope koje uprkos velikim finansijskim dotacijama ne uspevaju da povećaju broj stanovnika.

Po rečima ministra, problem nataliteta je kompleksan i zahteva multidisciplinarni pristup i angažovanje svih aktera društva, od državnih organa do crkvenih zajednica a naročito medijskih kuća i novinara.

Predsednik opštine Inđija Vladimir Gak rekao je da je jedna od prvih njegovih odluka od dana stupanja na dužnost bila povećanje jednokratne novčane pomoći koja danas iznosi 50 hiljada dinara za prvorođeno i trećerođeno dete.

Kada je reč o podršci porodici, Gak je istakao izgradnju novog objekta vrtića, proširenje i renoviranje postojećih, najviše studentske stipendije koje su 18 hiljada dinara mesečno, finansiranje vantelesne oplodnje, finansijska pomoć za nezaposlene trudnice i druge brojne mere.

Nakon radnog sastanka u kabinetu predsednika opštine Inđija, ministar Dmitrović je obišao objekat novog vrtića koji počinje sa radom 1. septembra.

Tekst je napisan u sklopu realizacije projekta „ Opština Inđija najbolje mesto za porodicu“ koji je finansiran iz sredstava budžeta Opštine  Inđija.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Podelite sa prijateljima:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *