MILION EVRA ZA SPORT: Opština Inđija podelila sportsku opremu svim klubovima

Opština Inđija i Savez sportova opštine Inđija uručili su pre par dana komplete trenerki, dresova i lopti svim fudbalskim klubovima na teritoriji opštine Inđija.


Ovaj vid pomoći klubovima dolazi u trenutku kada se ceo sport suočava sa pandemijom korona virusom i značajno će doprineti unapređenju funkcionisanja klubova, naročito u seoskim sredinama.

Opština Inđija izdvaja preko milion evra za sport i jedan je od najvećih opštinskih budžeta u Srbiji.

„Kada govorimo sa kolegama iz drugih gradova i kažemo koliko se izdvaja za sport u Inđiji, mnogi ostanu zapanjeni. I to nije iznos da bi se samo reklo da smo toliko predvideli, već je to iznos da bi se naša deca bavila sportom, da bi zaista imali zdrav život i zdrav odnos prema životu“, rekao je priliom uručenja sportske opreme predsednik opštine Inđija Vladimir Gak.

On je istakao da lokalna samouprava radi sve ono što je neophodno da bi se sport u Inđiji razvijao i ostvarivao zapažene rezultate, a to najbolje vide oni koji se time bave, odnosno treniraju i vode klubove.

Opština Inđija će i u narednom periodu podržavati sportske kolektive. Što više investicija i više radnih mesta, to znači da će biti više sredstava za sportske kolektive.

„Da nismo imali 11 investicija u prethodne četiri godine, onda ne bi mogli da pričamo o razvoju sporta na nivou na kojem je danas. Nijedan sportski kolektiv nije izostavljen i svi su dobili nikad veće budžete“.

Ono što je prvi čovek opštine istakao, u narednim godina budžet za sport se neće smanjivati, naprotiv, rašće sa ekonomskim jačanjem Inđije.

Izvor: Opština Inđija

OSNOVAN BOKS KLUB “Inđija”- Nakon dve decenije čekanja ponovo zaživeo bokserski sport

#gak #indjija #sport

Podelite sa prijateljima:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram