Proteklog vikenda je u Кrčedinu or­ganizovana manife­stacija „Lovačka pri­ča“, čiji su učesnici paraolimpijci Srbije iz različitih sportova.
Svoje kulinarske sposobnos­ti oprobali su u tak­mičenju u kuvanju papr­ikaša od divljači.

Goste je ispred opštine Inđija dočekao direktor Turističke organizacije opštine Inđija Milan Bogojević koji je istakao da su ovakvi događaji izuzetno značajni za opštinu Inđija.

May be an image of 4 people and outdoors

„Ovakvi događaji razvijaju manifestacioni turizam i posebno su značajni kada se održavaju u selima jer razvijaju i oplemenjuju naša sela. Značaj ovog događaja je još veći jer u njemu učestvuju osobe sa invaliditetom koje su se izdigle iznad svih problema sa kojima su suočene i danas uspešno predstavljaju Srbiju u svetu.

May be an image of outdoors

Gosti su nam paraolimpijci iz različitih sportova okićeni različitim trofejima. Кoliko sam čuo iz razgovora sa njima ovde su šampioni Evorope u stonom tenisu, bronzani stonoteniseri sa poslednjih paraolimpijskih igara… Zaista velika čast ugostiti ovakve ljude u Кrčedinu. Moram da napomenem i to da će Кrčedin od sledeće godine biti u fokusu turističke ponude Inđije, i Vojvodine. Planiramo da do juna završimo izgradnju pristana u Кrčedinu i Кrčedinskoj adi, nabavljamo katamaran i očekujemo pozitivan ishod sa balonima za letenje. Tada ćemo postaviti na Кrčedinskoj adi 6 do 8 tezgi za male proizvođače hrane, pića i rukotvorina čime nastavljamo sa pružanjem podrške lokalnim proizvođačima.“

 

May be an image of 12 people, people standing, people playing musical instruments and sky
Manifestaciju je upotpunio nastup КUD-a „Ivo Lola Ri­bar“ iz Кrčedina, izložbena postavka Udruženja žena „Кrčedinke“ i izložba slika „Galerije Jakšić“.

Please follow and like us:
Pin Share
Podelite sa prijateljima: