Da Inđija ima budućnost i čime da se ponosi, pokazuje podatak da je u protekloj školskoj godini zabeleženo 85 vukovaca I 5 sportista osvajača medalja na domaćim i međunarodnim prvenstvima.

Njima je, za ostvareni uspeh, poklon u vidu laptop računara uručio predsednik opštine Inđija Vladimir Gak. Pozdravljajući ih, Gak je rekao da je Opština veoma ponosna na njih jer oni predstavljaju budućnost ove sredine.

-Kao što znate Inđija već godinama poklanja lap top računare za naše najbolje učenike, a kao novina je uvedeno da računare poklanjamo i istaknutim sportistima kaso i učenicima koji su ustvarili zapažee rezultate na republičkim i drugim takmičenjima ističe predsednik opštine Inđija Vladimir Gak i kaže da nije bilo fer da daroviti učenici, a koji nisu vukovci  ostanu uskraćeni za ovakvu vrstu nagrade.

-Danas dodeljujemo 90 lap top računara, ovakvi i slični događaji poput dodele stipendija najboljim studentima su jedni od najlepših dana u mom poslu. Čestitam svima koji su računare apsolutno zaslužili, nadam se da će oni od uspešnih svršenih osnovaca postati uspešni srednjoškolci a nakon toga i studenti i dobiti stipendiju, koja je jedna od najviših u Srbiji i iznosi 18.000 dinara mesešno poručio je predsednik.

On je na kraju naglasio da je ova dodela nešto što je veoma važno i što je  opština Inđija prepoznala kao ključ uspeha, a to je ulaganje u budućnost, ulaganje u mladost, i što je najvažnije-ulaganje u znanje“.

Podsetićemo, lokalna samouprava u prethodnih nekoliko godina uložila velika sredstva u popravku školske infrastrukture, obnovu i izgradnju novih školskih sportskih terena, povećala stipendije na 18.000  dinara, proširila je postojeće objekte vrtića i izgradila je potpuno novi vrtić, i na kraju kao ključo otvara radna mesta gde će svršeni diplomci dobiti posao, ostati u svom mestu i graditi svoju porodicu.

Tekst je napisan u sklopu realizacije projekta „ Opština Inđija najbolje mesto za porodicu“ koji je finansiran iz sredstava budžeta Opštine  Inđija.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Please follow and like us:
Pin Share
Podelite sa prijateljima: