Кljučevi za devet stanova koji su izgrađeni u ulici Mire Brtke u Staroj Pazovi svečano su uručeni danas u opštinskoj zgradi. Opština Stara Pazova u saradnji sa Кomeserijatom za izbeglice izgradila je 169 stanova, 29 stanova dodeljeno je socijalnim kategorijama na korišćenje, 131 stan je otkupljen.

Nakon javnog poziva za preostale stanove prijavio se veliki broj izbeglih lica sa nerešenim stambenim stanjem i to čak 142 prijave, a 9 izbeglih porodica iz Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske rešilo je svoje stambeno stanje.

“Opština Stara Pazova preko Regionalno stambenog programa pomaže ugroženim licima sa naše teritorije” – rekao je tom prilikom predsednik Opštine Đorđe Radinović:

„Mi se trudimo da još ovakvih programa napravimo, pored Beograda i Novog Sada kao daleko manja opština podelili smo isti broj stanova. Ovo je veliki uspeh za nas i nastavićemo sa ovakvim programima. Trenutno imamo neke programe koje smo radili i ranije, a to je podela 10 do 15 kuća za seoska domaćinstva. Sa 15000 evra lakše je kupiti kuću, a oni koji to žele mogu nešto i da dodaju i kupe kuću sa baštom po našim selima u Opštini ali i drugim opštinama. Važno je da ljudi reše svoje stambeno pitanje“- istakao je Radinović.
Porodica Brkić u opštinu Stara Pazova izbegla je 1995. godine iz Hrvatske, od tad pa do danas ova četvoročlana porodica živi u kiriji u Novoj Pazovi. Кomeserijat za izbaglice u saradnji sa opštinom Stara Pazova ovoj porodici uručila je ugovor o zakupu i ključeve od stana:

“Ovim stanom obezbedio sam celu svoju familiju i to je veliki korak za dalje” istakao je Darko Brkić.

Porodice koje su dobile ove stanove na osnovu ugovora o zakupu koji je potpisan imaju mogućnost da već prvog oktobra podnesu zahtev za otkup te nekretnine.

Please follow and like us:
Pin Share
Podelite sa prijateljima: