“Komunalac” nabavio novu mašinu, sve pohvale za radnike poručio Gak

Iako su radnici JKP “Komunalac” u Inđiji svakodnevno angažovani na različim poslovima i uređenju opštine, juče je stigla mašina koja će u velikoj meri olakšati njihov posao.

Reč je o modernoj multifunkcionalnoj čistilici namenjenoj pre svega za pešačku zonu, a mašina u isto vreme čisti i pere ulice i ima mogućnost da čisti sneg.

Da je “Komunalac” stabilno preduzeće sa dobrim poslovanjem potvrdio je i prvi čovek opštine Inđija Vladimir Gak koji je poručio da je Inđija i do sada bila čista i uređena, ali da će nova mašina olakšati posao radnicima.

-Izvezli smo jedan deo mehanizacije kako bismo videli šta je obnovljeno u prethodne tri godine. Imamo šest kamiona , od kojih su četiri potpuno nova i jedan traktor. Kada sve pogledamo, imamo jednu smotru mehanizacije koja je obnovljena isključivo u poslednje tri godine ističe Gak i kaže:

-To nije mala stvar ako uzmete u obzir da su svi kamioni koje smo zatekli 2016. godine bili stari više od 30 godina. Nikada neću zaboraviti kada smo prvu zimu dočekali sa kamionima koji su odmah nakon izlaska na teren, a  reč je o zimskoj službu, prestali da rade objašnjava predsednik.

Gak kaže da su odgovornim poslovanjem uspeli da obnove veliki deo mehanizacije i stave je u funkciju javnog preduzeća koje se bavi održavanjem čistoće u opštini.

-Nabavili smo najmoderniju mašinu za čišćenje pre svega šetališta, kako bi naš grad i dalje bio čist i uredan kaže predsednik i pohvalio radnike “Komunalca” koji vredno i posvećeno obavljaju svoj posao.

Predsednik je na kraju razgovora izrazio nadu da će “Komunalac” u narednom periodu imati zakonsku mogućnost da zaposli još radnika, jer će tako opština Inđija biti još čistija i sređenija.

Kako kaže direktor JKP “Komunalac” Dušan Lemaić Inđija je danas daleko čistija, a zahvaljujući pomoći i podršci lokalne samouprave obezbeđeni su daleko bolji uslovi za rad.

-Nova čistilica koju smo kupili sopstvenim sredstvcima ne može da zameni radnike ali će pomoći da Inđija izgleda još čistije. Reč je o multifunkcionalnoj mašini koja može da pere i čisti ulice, da radi dezinfekciju a isto tako može da čisti sneg objašnjava Lemaić i dodaje da će mašina raditi 14 sati svakodnevno, po potrebi i duže.

U nabavku nove mehanizacije u “Komunalcu” u poslednje tri godine uloženo je oko 80 miliona dinara. Ovo javno preduzeće zapošljava 148 zaposlenih, iako su potrebe mnogo veće. Vozni park obuhvata ukupno 16 kamiona.

VIDEO:

Tekst je napisan u sklopu realizacije projekta „ Inđija-Opština napretka i prosperiteta“ koji je finansiran iz sredstava budžeta Opštine Inđija.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

#indjija #gak

 

Podelite sa prijateljima:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.