KOMUNALAC čisti divlje deponije, nesavesni pojedinci ponovo odlažu otpad

Iako je JKP „Komunalac“ u prethodnom periodu očistio sve divlje deponije na teritoriji opštine Inđija, problemi se nastavljaju jer nesavesni pojedinci i dalje ostavljaju otpad na tim mestima.

-Krenuli smo od najkritičnije lokacije a reč je o lokaciji Breskvik gde konstantno imamo problem, zatim Maradika, Novih Karlovaca i ostalih deponija i možemo reći da su one sada sve pod kontrolom, izuzev u Novim Karlovcima. Razmišljamo na koji način ćemo rešiti problem jedne od najvećih deponija. Iako smo je nedavno očistili nesavesni pojedinci ponovo odlažu otpad na istom mestu kaže Dušan Lemaić direktor JKP „Komunalac“ i ističe:

Foto: Sve divlje deponije očišćene

-Radi se o površinski najvećoj deponiji na teritoriji naše opštine, pokušavamo da pronađemo najbolje rešenje i da na tom mestu naspemo veću količini zemlje kako bi sprečili ulaz na deponiju. Pokušaćemo u saradnji sa mesnom zajednicom da nađemo način kako bi sprečili pojedince da uđu na tu deponiju i ostavljaju otpad.

INICIJATIVA Komunalca za rešenje na gradskoj pijaci

Direktor podseća da je pre nekoliko meseci na divljoj deponiji u Novom Slankamenu problem rešen tako što su posađene sadnice, odnosno pošumljena je deponija.

Foto: Posadili brestove na deponiju u Novom Slankamenu

-Mesna zajednica je u saradnji sa našim komunalnim preduzećem posadila sadnice i videćemo ovog proleća da li je to trajno rešenje. Meštani Slankamena su zadovoljni, a taj model bi mogao biti preslikan i na druge kritične lokacije.

Podelite sa prijateljima:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *