Kompanija OCSiAL planira da u oktobru otvori postrojenje za proizvodnju grafenskih nanocevi u Staroj Pazovi, najavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
– Prave prvu investiciju, grafenske nano cevi u Pazovi. Nije velika investicija, ali je veoma značajna. U oktobru se očekuje otvaranje radova. To su veoma dobre vesti za Srbiju – poručio je Vučić.
Kako je rekao, ova investicija biće važna zbog električnih automobila.
Kompanija OCSiAl, najveći svetski proizvođač grafenskih nanocevi, najavila je u decembru 2022. da će u Staroj Pazovi otvoriti centar za proizvodnju ovog materijala koji poboljšava performanse litijum-jonskih baterija.
Kako je eKapija već pisala, budući kompleks na parceli površine 39.668 m2 biće lociran u istočnoj proizvodno-poslovnoj zoni u Staroj Pazovi, u Banovačkoj ulici broj 68.
Projekat je podrazumeva očetiri faze izgradnje proizvodnog kompleksa koji će biti prenamenjen iz skladišta prethodne fabrike za proizvodnju konditorskih proizvoda.
Foto: OCSiAL
Kako su najavili iz kompanije, postrojenje za sintezu cevi u Staroj Pazovi biće središte industrijskog centra grafenskih nanocevi, i zaposliće 200 ljudi.
Pored baterija za električne automobile, nanocevčice mogu da se koriste i u proizvodnji asfalta, guma, opreme za vatrogasce…
OCSiAl sa sedištem u Luksemburgu je partner sa više od 1.500 kompanija širom sveta u regionima, uključujući Evropu, SAD, Južnu Koreju, Kinu, Hong Kong, Kanadu, Meksiko, Brazil, jugoistočnu Aziju, Tajvan, Japan, Indiju.
Izvor: ekapija.com
Please follow and like us:
Pin Share
Podelite sa prijateljima: