Opština Stara Pazova i Nemačka kompanija MTU otvorili su još jedan objekat PU „Poletarac“ u Novoj Pazovi koji simbolično nosi naziv „Aviončić“.

Izuzetna saradnja opštine Stara Pazova i Nemačke kompanije MTU, ogleda se u izgradnji potpuno novog vrtića koji je smešten u dvorište ovog avio-giganta. Zajedničkom vizijom da objekat bude namenjen prvenstveno deci zaposlenih u kompaniji, a potom i deci iz lokalnih zajednica, danas imamo jedan od najmodernijih vrtića čiji je kapacitet za 80 mališana sa savremeno opremljenim dečijim igralištem.

Predsednik opštine Stara Pazova, Đorđe Radinović, istakao je koliko je ponosan pre svega na činjenicu da se ovako velika i renomirana kompanija nalazi na teritoriji staropazovačke Opštine, te je podsetio da je pre samo nekoliko godina na ovom mestu bilo polje kukuruza i pšenice, a sada se na istom nalazi jedan Nemački gigant kao i vrtić koji će svakako biti značajan za čitavu zajednicu.

Direktor MTU Srbija Rajner Beker istakao je važnost ulaganja u obrazovanje dece i podršku zaposlenima u ostvarivanju ravnoteže između poslovnih obaveza i porodičnih potreba. Dodao je da ništa od ovoga ne bi bilo moguće da nije bilo pomoći zaposlenih, ali i Opštine koja je pružila ogromnu podršku.

Vrtić “Avionić” opremljen je najsavremenijim igračkama, edukativnim materijalima i prostorijama prilagođenim potrebama dece. Takođe, vrtić ima i dvorište sa igralištem gde će deca moći da se zabavljaju na otvorenom.

Tekst je napisan u sklopu projekta “Godina velikih investicija u Pazovi” koji je sufinansiran je sredstvima iz budžeta opštine Stara Pazova.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.
Please follow and like us:
Pin Share
Podelite sa prijateljima: