KELTSKO NASELJE: Dodatnih dva miliona dinara za uređenje turističke atrakcije u Inđiji

Na konkursu Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija za dodelu subvencija i dotacija namenjenih za projekte razvoja turizma u 2021. godini Turistička organizacija opštine Inđija obezbedila je dodatna sredstva u iznosu od 2.000.000,00 dinara za nastavak realizacije projekta „Rekonstrukcija keltskog naselja u Inđiji”.

Foto: Keltska kućica

Naime, u Ministarstvu potpisan ugovor kojim se pomenuta sredstva dodeljuju Turističkoj organizaciji opštine Inđija. Prepoznajući značaj i atraktivnost projekta, resorno ministarstvo je po treći put u poslednjih nekoliko godina finansijski podržalo realizaciju projekta.

VIDEO O KELTSKOM NASELJU:

Foto: Keltsko naselje

Uz pomoć sredstava Opštine Inđija uskoro počinju radovi na uređenju jezera, izgradnji trga i platforme na jezeru, kao i drugih sadržaja na otvorenom, a pomenuta sredstva od Ministarstva biće iskorišćena za izgradnju još dve keltske kuće.

Projekat podrazumeva izgradnju turističkog kompleksa lociranog u sportsko-rekreativnoj zoni Inđije u blizini nove sportske hale. Deo kompleksa je izgrađen u prethodnih nekoliko godina a završetkom ovogodišnje faze radova, lokalitet će biti stavljen u funkciju turizma i primiće prve posetioce.

Podelite sa prijateljima:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *