Veliki broj meštana inđijskog sela Maradik okupio se i ove godine na tradicionalnoj seoskoj slavi koja nosi naziv „Maradička jesen“.

Slava je organizovana  11. i 12. septembra u ovom sremskom selu, a i ove godine posetiocima su se predstavili   izlagači  tradicionalnih rukotvorina, domaćih proizvoda, voća, meda, kolača i drugo.

Za kulturno-umetnički program bili su zaduženi đaci iz OŠ “Branko Radičević” kao i mališani iz vrtića. Podršku su pružila i druga kulturno-umetnička društva iz inđijske opštine.

Tradicionalno organizovan je i sportski program kao i takmičenje u kuvanju svinjskog paprikaša.

Kako je istakao Nikola Bradić, predsednik saveza mesne zajednice Maradik  izuzetno su zadovolji tradicionalnom manifestacijom i organizacijom ovog događaja. On se zahvalio lokalnoj samoupravi u Inđiji koja svake godine ima sluha za meštane Maradika i daje svesrdnu podršku manifestaciji.

Vence su  na spomen obeležje palim borcima Drugog svetskog rata u centru Maradika položili  predsednik Opštine Inđija Vladimir Gak i predsednik saveta mesene zajednice Maradik, kao i predstavnici OO SUBNOR-a u Inđiji.

Vladimir Gak je izarazio veliko zadovoljstvo što je Opština Inđija nastavila da podržava ovu ali i slične maifestacije i pohvalio meštane Maradika kao vredne i radne domaćine.

S obzirom da je Maradik multinacionalna zajednica u kojoj vekovima žive Srbi i Mađari, slava je organizovana zalaganjem svih meštana, koji svojim primerom pokazuju složnost dva naroda.

VIDEO:

Please follow and like us:
Pin Share
Podelite sa prijateljima: