Press "Enter" to skip to content

JUBILEJ: Tri decenije književnog kluba „Miroslav Mika Antić“ u Inđiji

Pre trideset godina grupa entuzijasta i ljubitelja lepe reči, osnovala je u Inđiji književni klub. Zvanično su ga registrovali 15. oktobra 1988. godine i dali mu naziv „Miroslav Mika Antić“, u spomen na rano preminulog velikog srpskog pesnika, slikara i boema.

U Кnjiževnom klubu aktivno je učestvovala i učestvuje čitava jedna plejada izuzetnih ljudi, pesnika i prozaista, iako su problemi u radu uvek bili prisutni, najpre oni prostorni i finansijski. I pored toga Кlub je razvio intenzivnu aktivnost.

Izdavačka delatnost Кluba je veoma razvijena, a akcenat u radu je stavljen na organizovanje književnih manifestacija.

View this post on Instagram

Inđija 3.decembar 2018. #indjija #srem #vojvodina #srbija #infocyberofficial #pazovaindjijavesti #view

A post shared by www.pazovaindjijavesti.com (@infocyberofficial) on

Glavno obeležje Кluba je Međunarodna pesnička manifestacija „Garavi sokak“, koja se održava od 1989. godine, već punih 30 godina i okuplja pesnike iz preko dvadeset zemalja.

Od 2001. godine Кnjiževni klub „Miroslav Mika Antić“ organizuje dečju pesničku manifestaciju pod nazivom “Pevaj, ravnico”, koja okupi decu-pesnike školskog uzrasta sa teritorije opštine Inđija.

Svake godine u martu, a u povodu rođendana Miroslava Mike Antića, već petnaest godina, susreću se pesnici boemi iz zemlje i inostranstva.

Njih sedamdesetak, čitaju svoje boemske pesme, napisane upravo za ovo okupljanje, i nastavljaju druženje uz sremske tamburaše i vino, do duboko u noć.

Posle svake održane manifestacije Кlub objavljuje zbornik pesama, kao autentično štampano svedočenje o ljudima koji uporno i strasno stvaraju poeziju, a čitaju je ovde, u Inđiji.

Ovu jubilarnu godinu krasi, između ostalog, i jedanaesta samostalna knjiga inđijskog stvaraoca Jova Bodrožića, zbirka pesama „Na međi usnulog sjaja i sivog nedogleda“.

Objavljuje Pazova Inđija VestiUtorak, 4. prosinca 2018.

To je i povod za poetsko veče istog naziva, na kome će biti predstavljena Bodrožićeva knjiga, uz učešće njenog recenzenta Aleksandra Mijalkovića.

O međi svetlosti i sivila, prošlosti i budućnosti, neprekidnom toku vremenu, beskrajnom putu života, kroz stih i strofu vodiće nas Jovo Bodrožić, Ivana Gašić Grbić, Vladimir Vukmirica i Dragana Vučenović.

Moderator je Vesna Stepanović, a mesto održavanja Narodna biblioteka „Dr Đorđe Natošević“ u Inđiji, 6. decembra 2018. godine, u 18 sati. Ulaz je slobodan.

Gde je nestao ČOVEK????

Please follow and like us:
error0
Podelite sa prijateljima:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Be First to Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Mission News Theme by Compete Themes.
error

Podeli :)

Visit Us On FacebookVisit Us On InstagramVisit Us On Youtube