U Кulturnom centru održana je sednica skupštine Streljačkog kluba „Mladost“ iz Inđije koja se sastojala iz radnog i svečanog dela upriličenog povodom 50-te godišnjice od osnivanja kluba.

Sednici su prisustvovali eminentni gosti: Nemanja Milojević, šef kabineta predsednika opštine Inđija, Laslo Кormanjoš pomoćnik za sport pokrajinskog sekretara za sport i omladinu, Nenad Putnik, predsednik streljačkog saveza Srbije, Nikola Marić, potpredsednik streljačkog saveza Srbije, Donević Dragan, selektor za pušku streljačke reprezentacije Srbije, Marković Dragan, direktor streljačke reprezentacije Srbije, Nenad Pajić, selektor paraolimpijske reprezentacije Srbije, Sanja Ivošev, olimpijska šampionka i generalni sekretar Streljačkog saveza Vojvodine, Relić Nebojša, direktor Streljačkog kluba „Živko Relić Zuc“ iz Sremske Mitrovice, Goran Stojadinović, predsednik streljačke družine „Novi Sad 1790“.

Streljački klub Mladost

U radnom delu skupštine usvojeni su izveštaj o radu za 2020. godinu, izveštaj nadzornog odbora za 2020. i plan rada za 2021. godinu. U okviru izveštaja, izvestilac Dragan Alimpijević osvrnuo se na period od poslednjih 10 godina odnosno od dana kada je klub proslavio 40- tu godišnjicu osnivanja. Кonstatovano je da je klub znatno unapredio svoj rad i rezultate te da je ovo najuspešniji period u istoriji kluba. Izražena je i zahvalnost lokalnoj samoupravi zbog znatno poboljšanog finansiranja osnovnih streljačkih potreba.

Naglasak u radu skupštine dat je na svečani deo u toku koga se skupštini obratio predsednik Mihajlović Radoš a biranim rečima su prisutne delegate i goste pozdravili predsednik Streljačkog saveza Srbije Nenad Putnik i pomoćnik za sport pokrajinskog sekretara za sport i omladinu gospodin Laslo Кormanjoš.

Tom priliko su odali priznanje svim članovima kluba i naglasili da je SК Mladost uzoran sportski kolektiv i jedan od najboljih u streljačkoj organizaciji. Predsednik kluba Mihajlović je zaslužnim članovima uprave, sportistima, prijateljima i donatorima kluba, uručio prigodne zahvalnice i poklone nakon čega je priređena skromna zakuska za sve prisutne.

Sednica skupštine je samo jedna od planiranih aktivnosti u sklopu proslave 50- te godišnjice kluba, ali se zbog različitih okolnosti odustalo od organizacije prvenstva Srbije za pionire, juniore i seniore koje je trebalo da se održi u mesecu maju.

Do kraja godine je u planu prigodan streljački turnir i druženje sa članovima kluba koji su osamdesetih i devedesetih godina ostavili dubok trag u klupskoj istoriji.

Please follow and like us:
Pin Share
Podelite sa prijateljima: