JP “Inđija put” u okviru svojih delatnosti obavlja brojne poslove, među kojima su upravljanje opštinskim putevima i ulicama, upravljanje javnim parkiralištima, sakupljanje i odvođenje atmosferskih voda, održavanje javne rasvete i mnogi drugi.

U razgovoru sa direktorom ovog javnog preduzeća Markom Gašićem saznali smo da je prethodnih nekoliko nedelja JP Inđija put radilo intenzivno na iskopavanju kanala za odvođenje atmosferskih voda. Veliki posao je urađen Krčedinu, Novim Karlovcima, Čortanovcima i Maradiku, a najveći posao urađen je u Inđiji.

-Posvetili smo se konkretnom problemu, a reč je o skupljanju vode na kolovozu na pojedinim kritičnim lokacijama u Inđiji, odnosno iskopavanju akanala za atmosferske padavine. Rešili smo problem u ulici Vojvođanskih brigada i delimično u Prvomajskoj ulici ističe Gašić i dodaje:

-U razgovoru sa meštanima Prvomajske ulice rekli smo im da ne možemo u potpunosti da rešimo višedecenijski problem, jer mnogo toga je ovde neplanski urađeno. Sama ulica je uska, a svi placevi se nalaze u koridoru kolovoza, što dodatno otežava situaciju.

-Uspeli smo da jednim delom rešimo problem, neko trajno rešenje nadamo se da ćemo pronaći u budućnosti kaže direktor.

Ovih dana radnici Inđija puta su bili angažovani i na čišćenju upojnih bunara ali i na krpljenju udarnih rupa u svim naseljenim mestima.

-Radili smo krpljenje udarnih rupa u nekim ulicama koje nikada nisu rađene, kao što je Kralja Petra I iza prvog nadvožnjaka, a urađene je i nekoliko ulica pored Bloka 63. Takođe su nam se javili stanovnici Gladnoša, te i tamo planiramo da zakrpimo udarne rupe kaže direktor JP Inđija put.

On naglašava da ovo javno preduzeće svakodnevno interveniše na postavljanju saobraćajne signalizacije, odnosno znakova, koje neko konstantno uništava.

Govoreći o investicijama koje su u pripremi Gašić navodi da će uskoro krenuti asfaltiranje ulice u Čortanovcima.

-Po nalogu predsednika Gaka izašli smo na teren i ustanovili da su Čortanovci prioritet, jer su seoske ulice njaviše stradale usled prolaska teškog teretnog saobraćaja, odnosno kamiona koji su angažovani na radovima na izgradnji brze pruge u ovom selu. Reč je o ulici Radmile Vasiljević Male koja će biti asfaltirana u dužini od 1.000 metara kaže Gašić.

Podsetićemo, JP “Inđija put” u poslednjih par meseci intenzivno radi na efikasnijem poslovanju i rešavanju problema svih građana opštine Inđija.

Foto: JP Inđija put-facebook stranica

VIDEO:

Tekst je napisan u sklopu realizacije projekta „ Inđija-Opština napretka i prosperiteta“ koji je finansiran iz sredstava budžeta Opštine Inđija.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Please follow and like us:
Pin Share
Podelite sa prijateljima: