Jelena Sredanović: Izložba GRAFIKA u Galeriji Kuće Vojnovića u Inđiji

U petak, 13. septembra 2019. godine sa početkom u 19.00 sati u Galeriji Kuće Vojnovića, biće otvorena samostalna izložba grafika Jelene Sredanović.


Jelena Sredanović rođena je u Novom Sadu 1982. godine. Diplomirala je 2005. godine na Grafičkom odseku Akademije umetnosti u Novom Sadu, u klasi profesora Zorana Todovića, gde je 2009. godine i magistrirala. Doktorski umetnički projekat odbranila je na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu 2016. godine pod mentorstvom Biljane Vuković.

Priredila je više samostalnih izložbi u Novom Sadu, Beogradu, Nišu, Beču, Madridu i druge i izlagala je na brojnim kolektivnim izložbama u Beogradu, Njujorku, Rimu, Pekingu, Beču, Bankoku.

Dobitnica je velikog broja nagrada. Jedno od najznačajnijih priznanja namenjenog umetnosti grafike, nagradu Veliki pečat Grafičkog kolektiva dobila je 2010, a 2014. i dva puta 2017. godine nagrađivana je na značajnim međunarodnim izložbama. Predaje na Katedri za grafiku Akademije umetnosti u Novom Sadu. Član je udruženja likovnih umetnika Vojvodine i Grafičkog kolektiva.

Stvaralačko uporište nalazi u tradicionalnim grafičkim tehnikama, posebno drvorezu, insistirajući na veličini grafičkog otiska. Monumentalnost postiže razlaganjem osnovnih komponenti grafičkog jezika, koristeći vizuelnu energiju prirode i asocijativnu simboliku svetlosti i boje.

Izložba grafika Jelene Sredanović biće otvorena za publiku do 27. septembra 2019. godine radnim danima od 10.00 do 19.00 časova.

Ulaz na izložbu je slobodan.

Podelite sa prijateljima:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *