Press "Enter" to skip to content

Jednim KLIKOM do upisa dece u inđijske vrtiće

Opština Inđija jedna je od prvih opština i pionir na projektu elektronskog upisa dece u vrtić koji počinje od 1. aprila.

Sva dokumenta koja su do sada bila potrebna za prijavu zameniće jedan onlajn obrazac, a proces upisa je jednostavan i u potpunosti besplatan.

Veliku podršku Opštini Inđija u realizaciji ovog projekta daje Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu Vlade Republike Srbije.

-Roditelji koji odluče da elektronskim putem upišu dete u vrtić neće morati da dolaze i dostave neophodnu dokumentaciju za upis, već će to moći da učine od kuće ili sa radnog mesta kaže Jelena Kresoja direktorica Predškolske ustanove “Boško Buha” u Inđiji i podseća da upis počinje 1. aprila a trajaće do 15. aprila.

-Što se tiče dokumentacije jedino što će roditelji biti u obavezi da dostave neposredno u našu ustanovu jeste potvrda o zdravstvenoj sposobnosti deteta i to kada dete krene u vrtić od 1. septembra kaže Kresoja.

Direktorica na kraju razgovora podseća na novinu u vrtiću, a reč je o usluzi ličnog pratioca za decu sa smetnjama u razvoju kao podrška tokom boravka u vrtiću.

U narednom periodu treba da počne dogradnja objekta “Neven” čime će se obezbediti dodatna mesta za upis mališana, a problem nedostatka mesta za boravak dece u objektima vrtića biće rešen izgradnjom potpuno novog vrtića na lokaciji kod Hrama Svetog cara Konstantina i carice Jelene. Tada će, prema rečima prvog čoveka opštine Inđija Vladimira Gak, vrtić biti besplatan za svu decu inđijske opštine.

POHVALE NA RAČUN OPŠTINE INĐIJA STIGLE SU I OD PREDSEDNICE VLADE REPUBLIKE SRBIJE ANE BRNABIĆ.

Podelite sa prijateljima:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Be First to Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Mission News Theme by Compete Themes.
Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram