JEDNAKI USLOVI NA SELU I U GRADU -Beščanski vrtić u novom ruhu

Predškolska ustanova “Boško Buha”, koja nosi ime po narodnom heroju osnovana je davne 1978. godine, ali ne kao samostalna ustanova već u saradnji sa školama. Te godine napravljen je objekat za decu kapaciteta 200 mesta uzrasta od jedne do sedam godina. Deset godina kasnije 1988. Inđija je dobila još jedan objekat vrtića istog kapaciteta.

PRE SAMO DVA MESECA BEŠČANI DOBILI SAVREMEN TEREN:

Đaci i rekreativci u Beški dobili SAVREMEN sportski teren

Predškolska ustanova ima ukupno 8 objekata, dva u sedištu opštine (Sunce i Neven), jedan u Beški (Maslačak), u Novim Кarlovcima (Suncokret), u Кrčedinu (Cvrčak), u Novom Slankamenu (Pčelica), u Maradiku (Bambi) i u Čortanovcima (Đurđevak) i koristi prostor u više osnovnih škola.

S obzirom da su mnogi objekti, pogotovo u seoskim sredinama napravljeni pre više godina, bila je neophodna njihova adaptacija.

Foto: Tokom adaptacije objekta u Novom Slankamenu

Tako je opština Inđija početkom avgusta finansirala radove na uređenju objekta “Pčelica” u Novom Slankamenu. Tada je iz budžeta izdvojeno ukupno 4 miliona dinara, a adaptirani prostor je namenjen za oko 30 mališana koji su početkom školske godine upisani u vrtić.

Umesto prostorija osnovne škole, deca sada pohađaju moderan i lepo uređen prostor vrtića u Novom Slankamenu.

SJAJNA VEST: Škola u Beški uskoro u novom ruhu-radovi u toku

Osim malih meštana Novog Slankamena, razloga za zadovoljstvo imaju i mališani iz Beške, gde je sa početkom školske godine započela adaptacija objekta “Maslačak”.

Foto: Objekat “Maslačak” u Beški

-U objektu “Maslačak” u Beški poslednja dva meseca traju investicioni radovi na tekućem održavanju objekta. Reč je o radovima na saniranju unutrašnjih prostorija vrtića, odnosno zidova koji su bili prilično oštećeni navodi Jelena Kresoja direktorica PU “Boško Buha” i dodaje:

-Što se tiče spoljašnjih radova odrađeni su izolaterski i fasaderski radovi, zamena svih oluka kao i sanacija krova. Objekat u Beški je dobio potpuno novi izgled, ali ono što je najavažnije jeste da je funkcionalan i bezbedan za boravak dece ističe direktorica.

Foto: I novi mobilijar za dečije igralište

Objekat “Maslačak” je letos opremljen novim spravama, odnosno mobilijarom za decu koji je u potpunosti usaglašen sa pravilnikom o bezbednosti dečijih igrališta.

Vrednost svih radova iznosi oko 6 miliona dinara i finansiraju se iz opštinskog budžeta.

BEŠKA: Završeno uređenje objekta mesne zajednice i policije-slede nove investicije

Kada je reč o potpuno novom vrtiću u Inđiji, kako je istakao više puta prvi čovek opštine Inđija Vladimir Gak, projekat je završen i očekuje se početak gradnje. Vrtić će se nalaziti kod Hrama svetog cara Konstantina i carice Jelene, biće kapaciteta za oko 250 mališana. Kada bude izgrađen boravak dece u svim objektima vrtića na teritoriji inđijske opštine će biti besplatan.

Tekst je napisan u sklopu realizacije projekta „ Godina istorijskih projekata u Inđiji“ koji je finansiran iz sredstava budžeta Opštine Inđija.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

#gak

BEŠKA: Selo koje teži da bude kao GRAD

Podelite sa prijateljima:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *