Kako se više puta moglo čuti japanska investicija Toyo Tire ulazi u završnicu, a prema rečima nadležnih u Inđiji zvanično otvaranje zakazano je za 14. decembar. Očekuje se da na samom otvaranju bude predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić.

Prva isporuka 540 guma proizvedenih u pogonu kompanije Toyo Tire Srbija u Inđiji krenula je put Severne Amerike 9. avgusta 2022.

Podsećamo, kompanija je osnovana 4.oktobra 2019.godine, a kamen temeljac postavljen je 15. decembra 2020.

Prvoj isporuci prisustvovali su amabasador Japana Takahiko Katsumata, generalni direktor Toyo Tire Srbija, Yoji ImuraAykut Gidergi, direktor fabrike u Inđiji, predsednik Opštine Inđija, Vladimir Gak, kao i ostali predstavnici menadžmenta kompanije i zaposlenih.

-Sve teče po planu, a kako sam mogao čuti na poslednjem sastanku sa predstavnicima kompanije, otvaranje je zakazano za 14. decembar poručio je predsednik opštine Inđija Vladimir Gak.

Toyo Tire Serbia planira da zaposli 523 radnika u modernom kompleksu na 64 hektara, u kojem će se proizvoditi oko pet miliona pneumatika namenjenih izvozu u Severnu Ameriku u Evropu.

Kako kažu u kompaniji, Srbiju su izabrali jer ima kvalitetnu radnu snagu, visoku akumulaciju stranih investicija iz automobilske industrije, dobre trgovinske odnose sa mnogim zemljama, kao i duge i dobre odnose sa Japanom, što je sve zajedno čini zemljom sa atraktivnim poslovnim okruženjem.

Toyo Tire je došla u opštinu koja se razvijala zajedno sa kompanijama koje su dolazile u prethodne dve dekade menjajući njen privredni pejzaž, koja ima odličnu geografsku poziciju i logistički potencijal, industrijske zone uz međunarodni koridor, blizinu najvćeih gradova Beograda i Novog Sada, i koja je bila otvorena i činila sve što je potrebno da kompanijama olakša inače komplikovani investicioni proces.

“Kompaniji Toyo Tire je podjednako važno da bude dobar poslodavac i sastavni deo zajednice. Aktivno ćemo učestvovati u dogadjajima i aktivnostima koje mogu dovesti do rešavanja važnih društvenih pitanja i do smanjenja posledica klimatskih promena. Toyo Tire Serbia i Opština Indjija, ruku pod ruku. Politika zaštite životne sredine je duboko ukorenjena u naše aktivnosti. Toyo Tire Group ispunjava svoju korporativnu odgovornost prema globalnoj životnoj sredini, ima godišnji cilj smanjenja emisije CO2, i svesni smo da moramo da budemo proaktivni u borbi za očuvanje naše životne sredine kažu u kompaniji.

Tekst je napisan u sklopu realizacije projekta „ Inđija-grad privrede, turizma, sporta i kulture“ koji je finansiran iz sredstava budžeta Opštine  Inđija.

Stavovi

Please follow and like us:
Pin Share
Podelite sa prijateljima: