IZVEŠTAJ IZ STARE PAZOVE: Sprema se 10.000 paketa pomoći

Opštinski Štab opštine Stara Pazova priprema 10.000 paketa za penzionere sa primanjima manjim od 30.000 din – uskoro kreće podela po svim mestima

Statistika iz Кontakt centra i opštinskog štaba za vanredne situcije:

* Isporučeno više od 2.000 paketa najugroženijim građanima

* 4.000 razgovora sa građanima putem Кontakt centra

* Više od 500 pojedinačnih hitnih usluga volontera – obilasci i usluge

* Podeljeno više od 5.000 maski i rukavica građanima

* JP Čistoća i JКP Vodovod, sprovode pojačane aktivnosti, briga o čistoći po mestima, kao i dezinfekciji i pranju ulica

Za 14 dana, koliko traje vanredno stanje, Štab za vanredne situacije Opštine Stara Pazova svakodnevno zaseda brinući se o rešavanju ključnih izazova, koje je građanima i opštini u celini donela pandemija virusa КOVID-19.

Odmah po najavi da će biti proglašeno vanredno stanje, rukovodstvo Opštine Stara Pazova je sazvalo sve ključne činioce Štaba za vanredne situcije, prevashodno stručnjake iz Doma zdravlja „J.J. Zmaj“, Centra za socijalni rad opštine Stara Pazova, Policijske stanice, Crvenog krsta Stara Pazova, rukovodstva javnih preduzeća, ali i sva druga relevantna lica koja su mogla pomoći bilo stručnim savetom, uputstvom ili preporukom u novonastalim okolnostima.

Najvažnije tačke dnevnog reda na prvoj sednici, ali i tekuće teme i zadaci svih narednih sednica, bile su uspostaviti vrhunsku koordinaciju svih institucija tokom vanrednog stanja, zatim na adekvatan i profesionalan način pomoći građanima, obezbediti osnovna dezinfekciona sredstva i neophodne medikamente za građanstvo, pakete pomoći u hrani i sredstvima za higijenu za starije stanovništvo, penzionere sa malim primanjima, korisnike narodne kuhinje itd.

Već prvog dana u zgradi Opštine počeo je sa radom Кontakt centar (tri otvorene linije) sa dežurnim službenicima, koji preuzimaju telefonske pozive građana koji traže razne vrste pomoći. Svaka molba i pitanje je beleženo i prosleđivano Štabu radi što efikasnijeg ukazivanja pomoći gde god je bilo neophodno, a pozivi prosečno dnevno dostižu i više od par stotina pojedninačnih kontakata.

Posete starijim građanima i podrška na terenu


Za posete građanima na osnovu poziva i zahteva od prvog dana Štab je uključio više desetina mladih volontera, koji uz strogo poštovanje zdravstvenih mera bezbednosti od zaraze, već 14 dana vredno rade na terenu, bez razlike da li je radni dan ili vikend. Sav posao se nastavlja i nastaviće se sve dok traje vanredno stanje.

Trenutni presek iz Кontakt centra i opštinskog Štaba za vanredne situcije:

— Više od 4.000 razgovora sa građanima, koji su se obratili Štabu za vnaredne situacije

— Isporučeno više od 2.000 paketa sa hranom, voće, povrćem, vodom, sokovima i sredstvima za ličnu higijenu najugroženijim građanima

— Za preko 500 starijih sugrađana volonteri išli u posetu radi donošenja lekova, namirnica iz prodavnice, plaćanja računa i drugih sličnih potreba gde su građani zbog bolesti ili neke druge prepreke bili onemogućeni da to sami urade

— Na terenu, do sada, besplatno je podeljeno više od 5.000 higijenskih maski i rukavica radi lične zaštite građana od zaraze (deliće se i u narednom periodu)

— Po hitnom postupku Opština je uvela dodatne vanredne autobuske linije za prevoz zdravstvenih radnika, koji rade u zdravstvenim ustanovama u Beogradu

Uz iskrene želje za dobro zdravlje svima Vama dragi građani, stojimo na raspolaganju. Zajedno sa Vama u borbi za nesvakidašnjim nevidiljivim neprijateljem, udruženim snagama prebrodićemo i ovu nevolju.

— Apel za sve građane —
Naš zajednički i najvažniji zadatak je da poštujemo i ispunjavamo preporuke i odredbe Vlade Repubike Srbije, Ministarstva zdravlja i domaćih i stranih medicinskih stručnjaka.

Imajmo odgovornost i za sebe i za druge, a koliko će ovo trajati zavisi od svih nas, ostanite kod kuće radi sebe i drugih oko sebe.

Rukovodstvo Opštine Stara Pazova i
Štab za vanredne situacije opštine Stara Pazova

Podelite sa prijateljima:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram