IZLOŽBA U KUĆI VOJNOVIĆ: Slike Nore Ljubanović Evetović

Od petka, 15. januara 2021. godine u Galeriji Кuće Vojnovića biće postavljena samostalna izložba slika Nore Ljubanović Evetović.

Nora je rođena u Subotici 1987. godine gde je završila osnovnu školu i paralelno pohađala školu „Art atelje“ gde je sticala likovno znanje od eminentnih pedagoga. Opredelivši se već tada za svet likovnog stvaralaštva upisuje Srednju školu za dizajn „Bogdan Šuput“ u Novom Sadu, na odseku likovni tehničar i sa uspehom je završava 2006. godine.

Definitivna opredeljenost ka likovnoj umetnosti odvodi je u Beograd gde upisuje Fakultet likovni umetnosti odsek za slikarstvo na kom je diplomirala sa uspehom 2009. godine, da bi master studije završila 2011. godine u klasi profesorice Anđelke Bojković i Vesne Кnežević, te stekla zvanje Master likovni umetnik – slikar.

Image may contain: nature
Nora u svom radu pokušava da uđe u bitku kao što je i istraživanje istorije čovečanstva i njegove moći nad svetom, prirodom, dobra i zla isto moralo da prođe kroz borbu. Svaka nova slika je nadogradnja prethodne, zamišljajući ih kao beskrajne spiralne stepenice.

Figure nemaju klasičnu istorijsku kompoziciju, ali se mogu prepoznati pojedini pokreti ili pogledi. Neke slike imaju različite simbole koji se mogu različito tretirati i tumačiti. Anemične boje najbolje opisuju karakter. Polazišta za ovakav rad su zabeležena stanja, misli, radnje, sistem vrednosti, ličnog simboličkog doživljaja kao i preispitivanje krajnjeg cilja. Šta je cilj svega i da li je on potreban? Da li će se dobiti odgovor?

Кonkretan koncept ne postoji ali sama tema povezuje današnji i prethodni život koji iziskuje nadogradnju i nastavak.

Nora je do sada je izlagala na više samostalnih i kolektivnih izložbi i dobitnik je Druge nagrade na prvom konkursu „Isidore Sekulić“ 2005/06. godine u Novom Sadu.
Izložba slika Nore Ljubanović Evetović biće otvorena za publiku do 29. januara 2021. godine.
Ne zaboravite da i dalje poštujemo propisane mere zaštite – nošenje maski i distancu od 1,5 m

Ulaz na izložbu je slobodan.

Podelite sa prijateljima:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *