Kako navode nadležni u Inđiji na proleće treba da počne izgradnja stanova za mlade stručne kadrove u Inđiji.


Radi se o lokaciji kod Hrama cara Kostantina i carice Jelene u Inđiji, gde je završena izmena plana detaljne regulacije. Reč je o važnom dokumentu kojim je omogućena gradnja, kako kadrovskih stanova tako i novog vrtića.

Kako je najavio predsednik opštine Vladimir Gak, u prvoj fazi će biti izgrađena prva zgrada sa 60 stanova.

-To je nešto što će doneti brojne benfite našoj opštini. Najpre ćemo rešiti stambene potrebe najboljih kadrova koje Inđija ima, kada govorimo o ljudima do 40 godina.

Foto: Ilustracija/pixabay

-Oni će doprineti razvoju naše opštine, kako kroz znanje tako i kroz angažovanje u mnogim poslovima. Ovo je način da im se lokalna samouprava oduži rekao je Gak i dodao:

-Opština će zajedno sa zainteresovanim kompanijama koje posluju na području naše opštine graditi kadrovske stanove za visokoobrazovane mlade stručnjake, koji će posle 22 godine rada moći da ih otkupe za male pare, odnosno za blizu 4.000 evra

-Ubeđen sam da će ovaj pionirski projekat preslikati mnoge lokalne samouprave u Srbiji i regionu i da ćemo na ovaj način zaustaviti odlazak mladih u inostranstvo.

Foto: Inđija će biti pionir u projektu

– Veliki broj država u okruženju ima problem odlaska kadrova, bez obzira da li su članice Evropske unije ili ne.

-Očekujemo da će projekat pokazati dugoročne rezultate, jer ne da samo nećemo imati odliv stanovnika, već očekujemo ozbiljan priliv novog stanovništva rekao je prvi čovek opštine.

Da bi mladi stručnjaci mogli da konkurišu, jedan od glavnih uslova biće i da kandidat ima mesto prebivališta na području ove opštine.

Oni koji budu ostvarili sva prava konkursa moći će da se usele u stan, za koji će u početku plaćati minimalnu mesečnu nadoknadu, za koju iz lokalne samouprave očekuju da će biti oko 50 evra, a posle određenog perioda će postati njihovo vlasništvo.

Tekst je napisan u sklopu realizacije projekta „ Godina istorijskih projekata u Inđiji“ koji je finansiran iz sredstava budžeta Opštine Inđija.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

#gak #indjija #izgradnja

NAPOMENA:

www.pazovaindjijavesti.com (Tekst je autorsko delo i moguće ga je preneti u drugi digitalni medij uz obaveznu objavu izvora teksta i objavu linka ka www.pazovaindjijavesti.com u samom tekstu i na kraju teksta.

Internet portal “Infocyber “ je vlasnik internet stranice www.pazovaindjijavesti i poseduje autorska prava na sve sadržaje  odnosno tekstove, fotografije i ostalo.  Korišćenje autorskih prava bilo kog dela teksta, bez dozvole vlasnika  smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Please follow and like us:
Pin Share
Podelite sa prijateljima: