IZGRADNJA PUTA DO DUNAVA: Vraća se stari sjaj Čortanovačke šume

Put od Čortanovaca do dunavske obale prestavlja “noćnu moru” za vozače i pretnju za bezbednost njihovih automobila. Ukoliko želite da siđete od Čortanovaca do Dunava, trebaće vam mnogo strpljenja i u najmanju ruku terensko vozilo, jer je put koji vodi od sela do reke u katastrofalnom stanju.

Da ipak ima nade za sve ljubitelje čortanovačke šume i dunavske rivijere potvrđeno je iz opštine Inđija  jer iduće godine treba da bude urađena rekonstrukcija puta od vile Stanković do Dunava. 

Opština Inđija potpisala je ugovor sa grupom izvođača koji će raditi projektnu dokumentaciju i rekonstrukciju pomenutog puta.

FILMSKA AVANTURA: OLDTAJMER DŽIPOVIMA KROZ FRUŠKU GORU

Rok za projektovanje je 195 radnih dana, a novi asfalt širine tri metra treba da bude urađen do polovine iduće godine. Vrednost investicije iznosi oko 12 miliona dinara, a projekat će se finansirati iz budžeta opštine Inđija poručuju nadležni.

Podsetićemo, vikend zona katastarske opštine Čortanovci broji preko 3000 kuća i vikendica i deo je Nacionalnog parka Fruška gora. Na ovom delu obale Dunava ima više vikendica nego stanovnika u selu.

VILA STANKOVIĆ: REZIDENCIJA KAKVU NEMA EVROPA

Ovaj deo Srema se može pohvaliti i jednom od najlepših plaža na ovom delu toka Dunava, atraktivnim peščanim sprudovima i ostrvima i prirodnim ambijentom Mihaljevačke šume. Na ovoj lokaciji snimane su scene iz filma “Varljivo leto 68“.

Pored priprodnih vrednosti i lepota, to je prostor bogat i kulturno-istorijskim spomenicima: ostaci naselja iz neolita, ostaci rimskog utvrđenja, sveti izvor Savinac na kome je boravio Sveti Sava na svom putovanju do Koviljskog manastira i Vila Stanković – vila kraljevskog namesnika Radenka Stankovića.

Tekst je napisan u sklopu realizacije projekta „ Inđija-najveće gradilište u Sremu“ koji je finansiran iz sredstava budžeta Opštine Inđija.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

ZAVIRITE U ČORTANOVAČKU ŠUMU: Krije brojne misterije i blaga….(FOTO)

Podelite sa prijateljima:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *