Press "Enter" to skip to content

INTERVJU Vladimir Gak: Završićemo 90 posto planiranih projekata do kraja mandata

Tačno 1. juna 2019. godine navršilo se tri godine od kako je aktuelna vlast preuzela odgovornost u Inđiji.

Tim povodom za naš portal „Infocyber“ govorio je prvi čovek opštine Inđija Vladimir Gak i istakao da će građanima uskoro biti predstavljena jedna publikacija u kojoj će moći da pogledaju šta je sve aktuelno rukovodstvo uradilo u ovom mandatu.


-Preuzeli smo odgovornost za funkcije koje obavljamo, ali pre svega odgovornost za građane opštine Inđija i stvaranje boljih uslova za život. Postoji toliko projekata koji su urađeni a o kojima se i nije govorilo kaže Gak i navodi da se trude da ispromovišu samo one velike projekte.

Kada se osvrnete u posednje tri godine , kako ocenjujete sada situaciju u Inđiji?

-Odgovorno tvrdim da je danas situacija daleko stabilnija, to je ono što možemo svi zajedno da potvrdimo. Kao predsednik opštine imam najveći uvid u sve poslove i radove. Budžet koji smo zatekli 2016. godine i danas se neuporedivo razlikuju.

Vladimir Gak

-Mnogi građani ne znaju da prvih šest meseci našeg mandata zbog dugovanja nismo mogli da isplatimo plate zaposlenima, dok je danas situacija daleko bolja. Pomak smo napravili i u oblasti infrastrukture u građevinskom smislu. Potpisano je 10 ugovora za nove investicije i preko 1.000 radnih mesta, a iskreno se nadam da ćemo iduće nedelje realizovati jednu veliku investiciju.

-Sa druge strane ne postoji selo naše opštine u kojem nismo imali neke radove. Sada imamo situaciju da asfaltiramo 67 ulica na teritoriji opštine, a najveći broj ulica se nalazi upravo u selima. Ne pravimo razliku među selima, bez obzira da li u nekom selu živi 200 ili 2.000 stanovnika kaže predsednik.

-Rešavamo nagomilane probleme koji datiraju od pre 30 ili 40 godine. Mislim da građani to vide, bez obzira na nestrpljenje, trudimo se da svaki problem rešimo po prioritetima.

Tvrdite da ćete završiti 90 posto zacrtanih projekata do kraja mandata?

-Kada smo zatražili poverenje građana predstavili smo im planove i projekte. Puno toga je do sada urađeno, a verujem da bi sve završili da se nije pojavio dug i presuda za sportsku halu iz 2008. godine (više od 2 miliona evra). Konkretno, da nije te presude sada bismo započeli izgradnju gradske pijace (investicija 240 miliona dinara) jer je projekat kompletno završen i sva dokumentacija.

-Da ne govorim o drugim projektima koji nas čekaju kao što su novi put Novi Karlovci-Krčedin, put Novi Slankamen-Surduk i mnogi drugi projekti koje ćemo završiti, sigurno 90 posto od zacrtanih zaključuje na kraju razgovora predsednik Gak i poručuje da će svi građani do izbora iduće godine moći da pogledaju šta je sve aktuelna vlast uradila.

Podelite sa prijateljima:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Be First to Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Mission News Theme by Compete Themes.
Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram