Intenzivni radovi na pruzi između Stare Pazove i Beograda, evo šta se sve radi…

Na gradilištu pruge za velike brzine između Beograd Centra i Stare Pazove u toku su  radovi na većem broju lokacija između ove dve stanice.

Modernizacija pruge Beograd Centar – Stara Pazova, duge 34 i po kilometra, deo je projekta izgradnje pruge za velike brzine do 200 kilometara na sat, između Beograda i Budimpešte.

Vrednost ugovora je 350,1 miliona dolara, a finansiranje je obezbeđeno iz kredita kineske „Eksim banke“.

Tako su na delu pruge od Beograd Centra do Novog Beograda sredinom februara u toku bili radovi na Hajdinovom mostu, koji obuhvataju radove na koloseku pre mosta, kao i montažu koloseka na mostu, antikorozivnu zaštitu i hidroizolaciju.

U železničkoj stanici Novi Beograd u toku su radovi na peronskim nadstrešnicama, kao i na petom koloseku, dok se između Novog Beograda i Zemuna radi na sanaciji kosine tunela Bežanijska kosa, a u stanici Zemun na trasi staničnih koloseka, kao i na izgradnji dva perona i jednog podhodnika.

Između Zemuna i Zemun Polja u toku su radovi na levom koloseku, zatim na izgradnji jednog podhodnika, kao i perona u Altini.

Na daljoj trasi pruge prema Batajnici, pored ostalog, u toku su i radovi na izgradnji četiri propusta, dok se i u samoj stanici Batajnica trenutno grade po jedan podhodnik i propust.

Između Batajnice i Stare Pazove izvode se radovi na levom šidskom koloseku i grade po jedan podhodnik i propust, dok se u stanici Stara Pazova uklanja stari tucanik sa staničnih koloseka.

Izvođač radova je kineski konzorcijum „China Railway International” i „China Communications Construction Company”, a rok za izvođenje radova je 36 meseci računajući od 5. juna 2018. godine.

Po projektu, bilo je predviđeno fazno izvođenje radova, ali se od polovine decembra 2019.godine radovi izvode istovremeno i paralelno na više lokacija duž cele deonice od Beograd Centra do Sare Pazove, što treba značajno da ubrza dinamiku izvođenja radova.

Predviđena je izgradnja tri nadvožnjaka (Кamendin, Nova Pazova i Stara Pazova) i jednog podvožnjaka (Zemun Polje). Pored toga, biće uređene železničke stanice Novi Beograd, Batajnica, Stara Pazova i Nova Pazova i izgrađena nova stanična zgrada Zemun na novoj lokaciji, stajalište Tošin Bunar biće izmešteno na novu lokaciju, a izgrađena dva nova stajališta Altina i Кamendin.

U stanicama Novi Beograd, Zemun, Zemun Polje, Batajnica, Nova Pazova i Stara Pazova biće rekonstruisani kolosečni kapaciteti.

Sva ukrštanja pruge sa drumom biće denivelisana, a svi putni i pešački prelazi u nivou ukinuti.

Projekat modernizacije podrazumeva primenu evropskih standarda interoperabilnosti.

Izvor: Infrastruktura Železnice Srbije

Podelite sa prijateljima:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram