INICIJATIVA: Bolji uslovi prodavcima koji prodaju suhomesnato na inđijskoj pijaci

Kako bi pružili pomoć pijačnim prodavcima  koji prodaju suhomesnate proizvode na tezgama na pijaci u Inđiji, a koje nisu predviđene za ovu vrstu robe, nadležni iz JKP „Komunalac“ su pokrenuli inicijativu da se na gradsku pijacu postave kućice sa rashladnim uređajima.

PČELARI iz Inđije dobili pomoć opštine

Iako je prodaja suhomesnatih proizvoda zabranjena i ne postoje odgovarajući uslovi za njihovo držanje, prodavci ih ipak donose na sopstvenu odgovornost i prodaju kupcima.

foto: Dušan Lemaić, direktor JKP “Komunalac”

-Za sada je sve na nivou ideje jer želimo da pronađemo način kako da pomognemo prodavcima. Nije bezbedno da se ti proizvodi drže na otvorenim tezgama, pogotovo kada su visoke temperature. Pokušaćemo da im obezbedimo neki prostor, kako bi imali bolje uslove i kako bi na kraju krajeva naši sugrađani, odnosno kupci bili sigurni u ispravnost te hrane rekao je Dušan Lemaić, dirketor JKP „Komunalac“.

foto: prostor za belu pijacu

ŽENE IZ GOROCVETA VEZLE ZA COCA-COLA BILBORD

Podsetićemo, sličan problem je postojao pre nekoliko godina sa prodavcima mleka i mlečnih proizvoda, kada su nadležni opremili prostor za belu pijacu koja ima odgovarajuće rashladne vitrine i zadovoljava standarde koji se tiču bezbednosti hrane.

Podelite sa prijateljima:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *