Severoistočna radna zona u Inđiji površine 635 ha nalazi se na 2 km od centra grada, između naselja i autoputa E-75 Beograd-Novi Sad.

Radna zona je potpuno komunalno opremljena, između ostalog izgrađena je fekalna kanalizacija, čelični gasovod, kišna kanalizacija i pristupne saobraćajnice.

Severoistočna radna zona

Prostire se duž regionalnog puta R109 (Ruma-S.Slankamen). Zapadno u odnosu na radnu zonu pruža se železnička pruga Beograd-Novi Sad koja se nalazi na međunarodnom Koridoru 10. Neposredna blizina trase auto-puta E-75 omogućava laku dostupnost radnoj zoni.

U severoistočnoj radnoj zoni su brojni investitori izgradili pogon, a ovih dana japanski investitor “Toyo Tires” je potpisao ugovor sa opštinom o zakupu 63 hektara zemljišta u ovoj zoni, tačnije na lokaciji 15.

 

Kako je istakao prvi čovek opštine Inđija Vladimir Gak, završena je javna nabavka i očekuje se ovih dana uvođenje izvođača radova u posao na postavljanju javne rasvete u ovoj zoni.

 

-Konačno će industrijska zona zasijati punim sjajem kada budu završeni radovi na postavljanju javne rasvete.Rasveta će izgledati poput one na deonici od kružnog toka do Autleta. Ova investicija nam je bila neophodna zbog dolaska Toyo Tiresa kaže predsednik i ističe da će severoistočna radna zona (lokacija 15) dobiti potpuno drugačiji izgled.

Reč je o investiciji vrednosti oko 25 miliona dinara, a radovi će početi vrlo brzo poručuju nadležni u Inđiji.

Podsetićemo, u poslednje 4 godine 10 investitora je zakupilo zemljište u pomenutoj radnoj zoni, te se u narednom periodu očekuje izgradnja proizvodnih pogona kao i nova zapošljavanja.

Tekst je napisan u sklopu realizacije projekta „ Inđija-Opština napretka i prosperiteta“ koji je finansiran iz sredstava budžeta Opštine Inđija.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

#indjija #gak

Please follow and like us:
Pin Share
Podelite sa prijateljima: