Državni Reprezentativac Srbije i takmičar inđijskog Železničara Vuk Malić izborio je četvrto mesto u borbama u teškoj kategoriji +70kg na Balkanskom prvenstvu za kadete i juniore u Ljubljani , Slovenija koje je održano od od 17. do 19.novembra 2023.godine.
Žestoka konkurencija u teškoj kategoriji +70kg koja je brojala 50 najboljih takmičara iz 13 zemalja Balkana: Turske, Grčke, Kipra, Bugarske, Rumunije, Severne Makedonije, Albanije, Crne Gore, BiH, Hrvatske, Slovenije i Srbije, nije sprečila državnog reprezentativca Vuka Malića da ostvari odličan plasman sa pet pobeda i to protiv reprezentativaca Slovenije Gacić Aleksandra 2:0, u drugom meču savladao je reprezentativca BiH Ermina Gibanicu sa 2:0, u trećem kolu savladao je i Laixsas Alexiosa iz Grčke sa rezultatom 4:0 u borbi za ulazak u finale izgubio je od Sotirov Biodara iz Bugarske sa rezultatom 1:3. U repasažnim mečevima za borbu za bronzanu medalju pobedio je Uzera Jagizcana iz Turske sa rezultatom 3:1 da bi u borbi za bronzanu medalju a posle vođstva od 2:1 izgubio u zadnjoj sekundi od reprezentativca BiH Karamustafić Faruka sa 2:3. Trener reprezentacije Srbije u borbama Nikola Mandić i Željinih boraca zadovoljan je nastupima Vuka Malića od koga tek očekuje dobre nastupe za nacionalni tim Srbije u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji.
Reprezentativca Srbije u kadetskoj konkurenciji Tamara Manojlović -54kg kao i Filip Lazić -63kg i Luka Mitrić +70kg nisu uspeli da se bolje plasiraju u takođe veoma jakoj konkurenciji od po 50 takmičara u svakoj težinskoj kategoriji.
Sve u svemu karatisti inđijskog Železničara nastavljaju sa kontinuitetom postizanja vrhunskih rezultata na Balkanskim, Evropskim i Svetskim prvenstvima.
Za ove vrhunske rezultate zaslužan je trener Železničara i reprezentacije Srbije Nikola Mandić.
Please follow and like us:
Pin Share
Podelite sa prijateljima: