U prethodnje tri godine lokalno rukovodstvo u Inđiji na čelu sa predsednikom  Vladimirom Gakom  intenzivno je radilo na poboljšanju putne infrastrukture, odnosno rekonstrukciji  međumesnih puteva.

Kako je više puta bilo reči, cilj  je bio da  se napravi jedan kružni prsten kako bi sva sela bila povezana i  kako bi bezbednost svih vozača i putnika bila podignuta na viši nivo.

PUT INĐIJA-LJUKOVO

Najpre je rekonstruisan put Inđija-Ljukovo, nakon 20 godina, i to nakon sastanka predsednika Gaka sa tadašnjom  ministarkom Zoranom Mihajlović, koji je ukazao na urgentnost rekonstrukcije ovoe saobraćajnice. Put je kompletno rekonstruisan, a ne samo presvučen asfaltom.

Reč je o veoma frekventnom državnom putu između Inđije i Ljukova, a koji je i veza ka opštini Ruma i gradu Sremska Mitrovica.

POTPUNO NOVI PUT SASE-KRČEDIN

Nakon toga na red je došao i put između Novih Karlovaca i Krčedina, a radi se o potpuno novom putu koji je  spojio ova dva sela.

Meštani Krčedina više ne moraju da idu preko Beške do Inđije, do koje sada stižu za desetak minuta.

Vrednost investicije iznosi 300 miliona dinara a sredstva su obezbeđena iz republičkog budžeta. Dužina ove saobraćajnice iznosi oko pet kilometara.

Radove su tada obišli poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srbije Marijan Rističević, predsednik opštine Inđija Vladimir Gak  i tadašnji  direktor JP „Inđija put“ Zoran Milićević.

NAKON VIŠEDECENIJA: SASE-SLANKAMEN

Nakon ove  značajne investicije usledili su radovi na jednoj od najvažnijih investicija u inđijskoj opštini.

Nakon višedecenijskog čekanja   put Novi Karlovci -Novi Slankamen u potpunosti je rekonstruisan, a radovi su trajali nepuna dva meseca.  Kako su istakli nadležni rekonstruisana je deonica puta dužine 7,2 kilometra, od čega deonica 2,4 kilometra prolazi kroz naselje Nove Karlovce.

Nova saobraćajnica je proširena na 6,5 metara, kompletno je urađena sa nekoliko slojeva i sada je apsolutno bezbednaza saobraćaj istakli su nadležni u Inđiji.

-Dobili smo najsavremeniji put koji je sada daleko bezbedniji za vožnju. Takođe, važno je i za razvoj turizma jer je Stari Slankamen mesto sa najviše turističkih potencijala. Kvalitetnim saobraćajnicama Inđija se ističe kao mesto koje ulaže ozbiljna sredstva u putnu infrastrukturu rekao je tada Gak.

INĐIJA I PAZOVA BLIŽE: PUT SLANKAMEN-SURDUK

I ovde posao nije završen, jer su Meštani Novog Slankamena tražili od lokalnog rukovodstva da  rekonstruiše  put Slankamen-Surduk, koji je takođe bio u lošem stanju, gotovo da nisu mogla dva vozila da se mimoiđu.

Radovi se privode kraju, a ova deonica puta je dugačka nešto više od 5 kilometara i predstavlja važnu vezu između inđijske i staropazovačke opštine.

ZA MEŠTANE ČORTANOVACA PUT DO SELA

Uporedo sa putem Slankamen-Surduk počeli su radovi na još jednoj važnoj saobraćajnici za stanovnike Čortanovaca, a radi se o putu Banstol-Čortanovci.(od Hrama Blage Marije do ulaska u selo).

Reč je o saobraćajnici dugoj 5pet kilometara koja će biti proširena sa desne strane puta, a biće izgrađena i  pešačko-biciklistička staza. Alternativni putni pravac je preko Beške.

Pored pomenutih saobraćajnica Opština Inđija je nedavno završila radove na asfaltiranju puta do spomenika Slankamenačkoj bici, a u toku su radovi na raskrsnici između Slankamena i Krčedina.

Takođe opština Inđija je  u prethodnom periodu uradila kapitalni projekat asfaltiranja svih neasfaltiranih ulica, tako da je danas putna infrastruktura na zavidnom nivou e samo u regionu Srema već i u čitavoj Srbiji.

ŠTA JE PREOSTALO?

Preostalo je samo još da se uradi asfalt kroz naseljeno mesto Ljukovo  kao i da se rekonstruiše put Ljukovo Golubinci. Onda će svaki stanovnik inđijske opštine moći da kaže da Inđija ima puteve poput evropskih.

Tekst je napisan u sklopu realizacije projekta „ Opština Inđija najbolje mesto za porodicu“ koji je finansiran iz sredstava budžeta Opštine  Inđija.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

 

 

Please follow and like us:
Pin Share
Podelite sa prijateljima: