Danas je na SRC “Leje” u Inđiji održan tryout za fleg selekcije reprezentacije Srbije. Sunčan dan i odlični uslovi na terenu omogućili su igračima da pokažu svoje fudbalsko umeće i izbore mesto u jednoj od selekcija.

Tryout je organizovan za tri tima: U15, U17 i Seniore, a na terenu su se pojavile ekipe Inđija Indians, Beograd Plavi Zmajevi, Beograd Vukovi, Klek Vitezovi, Sremska Mitrovica Legionari, Bajmok Blacks, Subotica Gorillas i Kraljevo Royal Crowns. Svi prisutni igrači su se trudili da pokažu najbolje od sebe, a treneri su im pomagali u merenjima kako bi se što preciznije procenio njihov kvalitet.

Danas smo u Lejama imali priliku da budemo domaćini tryout-a za tri selekcije reprezentacije Srbije. Dečaci i devojčice do 15 godina, momci do 17 godina i seniori. Više od 100 igraca je imalo priliku danas da se bori za svoje mesto u nekoj od navedenih selekcija. Bez obzira na velik broj igrača uspeli smo sve da izvedemo bez ikakvih poteškoća, sve je prošlo u najboljem redu.

Ja sam i dalje pod utiscima. Veoma sam srećan da je bio toliko dece koja vole i bave se američkim fudbalom. Iskreno ovakvih događaja nam treba još više, druženja i razmenjivanja iskustava. Nadam se da možemo da zainteresujemo i medije više sa ovakim stvarima i da probamo da popularizujemo naš sport još jače.

Na kraju bih se samo zahvalio Opštini Inđija i Sportskom savezu opštine Inđija na mogućnosti da se sve ovo odrzi. – izjavio je Goran Zec, glavni trener Inđija Indiansa.

Tryout se organizuje jer će naša muška seniorska fleg reprezentacija Srbije igrati od 18. do 23. avgusta na Evropskom prvenstvu u Limeriku, u Irskoj. Osim seniorske selekcije, naši kadeti U17 i pioniri U15 takođe će igrati na međunarodnim takmičenjima u septembru u Italiji.

Ovaj tryout predstavlja priliku za igrače da se pokažu u najboljem svetlu i izbore mesto u jednoj od selekcija. Zbog toga su svi prisutni igrači bili fokusirani na igru i trudili su se da iskoriste ovu priliku da se dokažu pred trenerima. Očekuje se da će iz ovog tryouta biti odabrani najbolji igrači koji će predstavljati Srbiju na međunarodnim takmičenjima i dati sve od sebe da ostvare dobar rezultat.

Ovaj sport sve više dobija na popularnosti u našoj zemlji, a organizacija ovakvih događaja predstavlja odličnu priliku da se promoviše fleg fudbal i motivišu mladi da počnu da treniraju i redovno se bave sportom.

Please follow and like us:
Pin Share
Podelite sa prijateljima: