Inđiji sredstva za završetak sportske hale i put Banstol-Čortanovci

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas ugovore predstavnicima 24 lokalne samouprave u Vojvodini za finansiranje i sufinansiranje infrastrukturnih projekata u oblastima saobraćajne infrastrukture, vodosnabdevanja i zaštite voda, lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, osnovnog obrazovanja i vaspitanja i razvoja sporta.

Foto: Gak prilikom potpisivanja ugovora u Pokrajini

Reč je o projektima koji će biti realizovani zajedno sa lokalnim samoupravama, a od ukupnog iznosa sredstava Pokrajinska vlada je preko Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine obezbedila gotovo 3,3 milijarde dinara.

Predsednik opštine Inđija Vladimir Gak potpisao je danas ugovore o dodeli  sredstava za dva kapitalna projekta: završetak nove sportske hale u Inđiji i rekonstrukciju puta Banstol-Čortanovci.

Podsetićemo, sportska hala u Inđiji je trebala da bude završena 2009. godine za Univerzijadu, ali i posle toliko godina, osim stavljanja pod krov i spoljnih radova, nije urađeno gotovo ništa.

Prema Gakovim rečima, hala je bila nepotrebna investicija, jer je bilo mnogo važnijih projekata koji su mogli biti urađeni, poput puteva, vrtića, pijace i mnogih drugih.

Kada je reč o drugom projektu, radi se o saobraćajnici Banstol-Čortanovci (kod Hrama Blage Marije), a ta saobraćajnica se dugi niz godina nalazi u veoma lošem stanju.

Podelite sa prijateljima:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *