Press "Enter" to skip to content

INĐIJA SRDAČAN DOMAĆIN: Ovo su bratski i prijateljski gradovi i opštine

Na poslednjoj sednici SO Inđija odbornici su usvojili odluku koja se odnosi na uspostavljanje saradnje između opštine Inđija i grada Pavlovsk (Voronješka oblast) iz Ruske federacije.

Kako je nakon sednice istakao prvi čovek opštine Inđija Vladimir Gak Inđija do sada nije imala bratski i prijateljski odnos ni sa jednim gradom iz Ruske federacije.

-Pavlovsk je grad slične veličine kao Inđija, a radi se o Voronjeskoj oblasti koja je veoma privredno razvijena. Mnogo toga nas spaja i vezuje, nadamo se da ćemo unaprediti našu saradnju ubuduće rekao je Gak i podsetio da je inđijska opština u svim prijateljskim i bratskim odnosima više nego srdačna i da neguje prijateljstva.

-Imamo gotovo 60 godina dugu saradnju i pre svega prijateljstvo sa Đevđelijom, ne postoje generacije koje nisu odlazile u Makedoniju i mi odlazili tamo. Radi se o jednom iskrenom i bratskom odnosu kaže predsednik.

On podseća da Inđija ima još nekoliko povelja o prijateljstvu koje su potpisane sa gradovima i opštinama poput Jablanice (Federacija Bosna i Hercegovina), Paderno Dunjana (Italija) i Ohrida (Makedonija).

-Trudimo se da uspostavimo što bolju saradnju sa svima, jer to može samo da donese benefite građanima u vidu razmene studenata, kulturno-umetničkih društava, sportista i an kraju krajeva može da donese odličnu privredu saradnju.

Podsetićemo, pored Inđije i Beška ima bratsku i prijateljsku dugi niz godina sa  bavarskim Karlshuldom (Nemačka).

Podelite sa prijateljima:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Be First to Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Mission News Theme by Compete Themes.
Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram