Inđija postaje veliko tržište RADA: U novim firmama posao za oko 900 ljudi

Prema zvaničnim podacima Nacionalne službe za zapošljavanje-filijale u Inđiji u decembru 2018. godine na teritoriji opštine Inđija bilo je 1623 nezaposlena lica. Iz dana u dan se taj broj smanjuje navodi predsednik opštine Vladimir Gak i kaže:

-U narednom periodu ćemo napraviti analizu za poslednje dve i po godine i imati tačne podatke koliko se broj nezaposlenih smanjio od 2016. kaže predsednik i naglašava da se taj broj smanjio za oko 1.000.

VRAĆENO VIŠE OD 250 MILIONA DINARA DUGA DOMA ZDRAVLJA

Foto: Vladimir Gak

-To nije kraj, tek nas očekuju nova zapošljavanja jer smo u prethodne dve godine potpisali 9 novih ugovora sa investitorima. Neki su počeli sa radom, poput Agromarketa, a nekoliko njih počinju da grade proizvodne pogone sa početkom građevinske sezone ističe predsednik.

-Oni su od prošle godine pribavili neophodnu dokumentaciju, analize i projekte i sada može da krene gradnja na parcelama.

Foto: Očekuje se izgradnja fabrika u radnoj zoni

-To znači da ćemo vrlo brzo osetiti pravi efekat potpisanih ugovora a naši građani imaće na raspolaganju oko 900 radnih mesta poručuje Gak i kaže da danas stopa nezaposlenosti iznosi 4,2 procenta u odnosu na broj stanovnika što je ispod republičkog proseka.

SVE JE SPREMNO: Za nekoliko nedelja počinje asfaltiranje svih ulica koje nemaju asfalt

-Sa druge strane moramo biti realni, jer će posao u novootvorenim firmama pronaći i ljudi iz drugih opština (Stare Pazove, Rume, Pećinaca, Novog Sada i drugih mesta).

-Inđija će postati veliko tržište rada gde ne postoje administrastivne granice između opština i gradova zaključuje na kraju razgovora prvi čovek opštine Inđija. 

#gak #inđija #vesti #investicije #radnamesta

View this post on Instagram

Easy like Sunday🌟🌟 #indjija #serbia #construction #building #sky #instaphoto #infocyberofficial #sunday #clouds

A post shared by PAZOVA INĐIJA VESTI (@pazova_indjija_vesti) on

Podelite sa prijateljima:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

One thought on “Inđija postaje veliko tržište RADA: U novim firmama posao za oko 900 ljudi

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *