Više od milion dvesta hiljada dinara donirali su građani Inđije mališanima Nataši i Nikoli na humanitarnom koncertu koji je protekle nedelje organizovan u centru Inđije.
Predsednik opštine Inđija Vladimir Gak susreo se sa porodicama dece kojima je pomoć potrebna i uručio sredstva, koja su donacija građana Inđije.

Takođe, uručena su sredstva prikupljena od ljudi dobre volje, te je, ukupno uzevši, za svako dete obezbeđeno po milion dinara.


Gak je istakao da je Inđija položila ispit humanosti, da su zajednička energija pevača, posetilaca i preko 150 volontera, učenika srednjih škola, učinili da humanost pobedi te večeri.

-Mislim da smo uspeli da skupimo sredstva koja nisu dovoljna, ali su dovoljna da pokažu da Inđija jeste grad humanih ljudi, da ćemo bar na neko vreme olakšati vašim porodicama i vašoj deci. U kutijama je to veče bilo, 1.264.000 dinara, a bilo je nešto kanadskih dolara koje smo konverovali u dinare. Napravili smo zapisnik, a bilo je još nešto sredstava koje smo prikupili i predali smo novac majkama rekao je predsednik Gak i istakao da kada se saberu sva skupljena sredstva za svako dete je obezbeđeno po milion dinara.

-To nisu mala sredstva ali nisu ni velika, važno je da pokažemo da smo tu jedni za druge. Pokušaćemo da skupimo što više poručio je Gak.
On je naveo da se na ovome neće stati, da će inđijska opština i dalje pronalaziti načine da pomogne svoj deci kojoj je pomoć potrebna, i pozvao još jednom sva preduzeća i građane na humanost i solidarnost.
Majke Nataše i Nikole zahvalile su se predsedniku na organizaciji koncerta i građanima na iskazanoj humanosti.

Žiro račun za Natašu je 325-9300705867115-15
Žiro račun za Nikolu je 325-9300500367435-35

Tekst je napisan u sklopu realizacije projekta „ Opština Inđija-priča o uspehu“ koji je finansiran iz sredstava budžeta Opštine Inđija.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

VIDEO:

Please follow and like us:
Pin Share
Podelite sa prijateljima: