INĐIJA NE UVODI VANREDNO STANJE: Apel da se poštuju epidemiološke mere

Na sednici Štaba za vanredne situacije opštine Inđija održanoj 6. septembra odlučeno je da se ne uvodi vanredna situacija ali je upućen apel građanima da se striktno pridržavaju propisanih mera za suzbijanje širenja virusa Kovid-19.

Naime, iako je broj novih slučajeva u stalnom porastu kao i da na teritoriji opštine Inđija postoji dovoljan broj zaraženih građana za proglašenje vanredne situacije, predsednik opštine Inđija Vladimir Gak je u konsultaciji sa Zavodom za javno zdravlje Sremska Mitrovica, pokrajinskim i republičkim kriznim štabom predložio Kriznom štabu opštine Inđija da se još uvek ne uvodi vanredna situacija.

Broj zaraženih na teritoriji opštine Inđija ne odstupa značajno od pokrajinskog i republičkog proseka i obzirom da se na pokrajinskom i republičkom nivou nije uvela vanredna situacija, Krizni štab opštine Inđija za sada neće uvoditi vanrednu situaciju, osim u slučaju naglog pogoršanja.

Prema informacijama od strane nadležnih zdravstvenih službi, vrhunac aktuelnog talasa se očekuje u narednim danima, nakon čega bi trebalo da taj broj opada i samim tim da se epidemiološka situacija stabilizuje.

Štab za vanredne situacije opštine Inđija nastaviće da prati stanje na terenu i upućuje apel građanima da poštuju epidemiološke mere propisane od strane Vlade Republike Srbije. Naročito se apeluje na vakcinaciju, držaće fizičke distance i nošenje maski u zatvorenim prostorijama.

Čuvajte sebe jer tako čuvate i one koje volite.

Podelite sa prijateljima:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *