INĐIJA NA TURISTIČKOJ MAPI SRBIJE: Fantastično predstavljanje Inđije na sajmu turizma u Nišu

Turistička organizacija opštine Inđija predstavila je svoju turističku ponudu na Međunarodnom sajmu turizma u Nišu.

Posetiocima sajma svakako je najinteresantnije Keltsko selo za koje se najviše raspituju, kako deca, tako i odrasli.

Prezentacija Turističke organizacije opštine Inđije ove godine je digitalizovana, pa pored standardnog načina predstavljanja na štandu su bili izloženi i tableti za upoznavanje sa android aplikacijom “Upoznaj Inđiju”, promo filmom “Doživi Inđiju”, veb šopom i sajtovima.

-Reč je o Međunarodnom sajmu turizma na kojem je učešće uzelo oko 40 turističkih organizacija iz Srbije i inostranstva. Naša turistička organizacija se redovno učestvuje na različitim sajmovima, a ove godine smo imali konkretne ponude počinje priču Milan Bogojević, direktor Turističke organizacije opštine Inđija i kaže:

-Lepo smo se pripremili sa našim  sa gastro i istorijskim vodičem, brošurama o keltskom selu i novim promotivnim filmom o našoj opštini. Film je u Nišu prikazan na četiri lokacije više od 100 puta, i veoma smo zadovoljni reakcijama na ovaj film.

Do sada turističke agencije nisu dovodile turiste u Inđiju, ali se situacija menja.

-Imali smo konkretne razgovore sa agencijama kojima smo poslali ponude za vikend u Inđiji, tako da će sada gosti dolaziti u petak popodne i odlaziti u nedelju uveče ili ponedeljak ujutru. Naš centralni proizvod, odnosno ponuda odnosi se naravno na Keltsko selo. Pored toga turisti će moći da posete Krčedinsku adu, Etno kuću u Maradiku, da plove Dunavom i Tisom kao i da ručaju na nekom od salaša.

-Utisci iz Niša su fantastični,a  učesće na sajmu  je donelo obostrano zadovoljstvo ističe Bogojević i kaže da je imao priliku da razgovara sa gradonačelnicom Niša Draganom Sotirović, sa kojom je u načelu dogovorena saradnja i zajednička manifestacija.

-Planiramo iduće godine da za gradsku slavu “Duhove” u Inđiji ugostimo naše prijatelje iz Niša, te ćemo na štandovima predstaviti uporedo njihove proizvode i naše. Tako će se na jednoj tezgi naći pola med iz Niša pola iz Inđije, na drugoj pola vino iz Niša, pola iz Inđije i tako za suhomesnate proizvode, ajvare i sve oe gastronomske specijalitete autentične za njihov i naš kraj…. Ta manifestacija bi se zvala “Grle se sever i jug” a najzanimljivi će biti centralni koncert na kojem će uporedo svirati tamburaši i trubači, predstavljajući melos  severa i juga. Prikazaćemo sve naše sličnosti i različitosti…

-Planiramo manifestaciju koja nije još viđena u Srbiji a iskreno se nadam i verujem da ćemo uspeti ovu ideju i da realizujemo navodi direktor Turističke organizacije.

Kada je reč o broj turista koji su posetili opštinu Inđija na polugodišnjem preseku. Inđiju je ove godine posetilo   oko 22.000 turista, što je apsolutni rekord.

-Popravili smo uslove za boravak turista i ono što je veoma bitno jeste da smo uspeli da 7 objekata da stavimo u sistem kategorizacije. a još dodatno smo dobili dva inspektora iz opštine koji će se baviti turizom kaže Bogojević i navodi da će iduća godina biti još bolja kada je reč o turizmu.

Govoreći dalje o stvaranju boljih uslova za razvoj turizma, direktor je istakao da je  Turistička organizacija nedavno postavila saobraćajnu turističku signalizaciju sa posebnim akcentom na vinsku rutu i vinski turizam.

-Mi smo izuzetno ponosni jer  je vinski turizam u ekspanziji, do sada ste mogli samo videti vinske rute koje vas usmeravaju sa auto-puta na određeno mesto. Međutim mi smo jedna od retkih opština u Srbiji koja je kompletno obeležila velike vinarije. Imamo devet takvih vinarija koje su vrlo reprezentativne, a imamo i 20 manjih proizvođača vina, sa kojima ćemo ubuduće raditi na promociji.

Jedan od najvećih projekata u turizmu koji je realizovan ove godine svakako je Keltsko selo, koje je posetilo nekoliko hiljada turista, a još uvek nisu počele školske ekskurzije tvrdi Bogojević.

-Verovao sam u ovaj projekat koji smo u hodu izmenili i okrenuli se više ka deci i školskim posetama. Još uvek nismo poslali školama obaveštenje. kada i to krene mislim da ćemo imati i vikendom i radnim danima posete đaka iz Beograda i Novog  Sada navodi direktor.

Na kraju razgovora on ističe da nisu samo đaci ti koji dolaze u Keltsko selo, organizuju se i drugi zabavno-edukativni sadržaji poput filmskih projekcija, koncerata i književnih večeri, što je na kraju krajeva i bila ideja kada se gradilo Keltsko selo.

Tekst je napisan u sklopu realizacije projekta „ Opština Inđija najbolje mesto za porodicu“ koji je finansiran iz sredstava budžeta Opštine  Inđija.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

 

 

Podelite sa prijateljima:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *