Građevinska sezona u opštini Inđija je uveliko u toku, a to se može videti kako u gradu tako i u naseljenim mestima jer su u toku obimni građevinski radovi na više lokacija. JP “Inđija put” ima “pune ruke” posla te se asfaltiraju ulice, grade trotoari, parkinzi, postavljaju nova autobuska stajališta, a kako je najavljeno uskoro kreće nastavak jednog od najvećih projekata u Inđiji, asfaltiranje neasfaltiranih ulica.

Prema rečima Marka Gašića direktora JP “Inđija put” njihovi radnici angažovani su na više lokacije a radi se punom parom. Prvi u nizu projekata koji je najavljen uskoro jeste izrada pešačkih prelaza u Vojvođanskoj ulici u Inđiji, koja je veoma široka i ima veliku frekvenciju saobraćaja a nema prelaz za pešake.

Marko Gašić direktor JP Inđija put

-To je jedina ulica u Inđiji te dužine a da nema nijedan pešački prelaz. Ona povezuje ceo srpski kraj sa centrom i opštinom kao i ostalim delom Inđije a veoma je frekventna, te smo uradili izmenu režima saobraćaja kako bi ucrtali pešačke prelaze. Stručna lica su izašla na teren i konstatovala da postoji mogućnost ali i potreba za tri pešačka prelaza.Vrlo brzo ćemo pristupiti i ovim radovima navodi Gašić i dodaje:

-Pojedini su tražili usporivače saobraćaja, popularne “ležeće policajce”, mi smo smatrali da ih ima i više nego dovoljno u Inđiji, te smo odlučili da postavimo vibro trake koje usporavaju saobraćaj i ukazuju vozačima da se tu nalazi pešački prelaz. Nadam se da će sve biti u najboljem redu.

Govoreći o asfaltiranju pojedinih ulica direktor Gašić je istakao da je kompletno urađen novi sloj asfalta u Čelenskoj ulici u Novim Karlovcima, Pašićeva ulica u Beški, a obimni radovi ovih dana sprovode se u Krčedinu gde se kompetno radi saobraćajnica od ulaska u selo do izlaska, faktički od table do table (2,1 km).

GRAĐEVINSKI BUM

Pored građevinskih infrastrukturnih radova, u Inđiji se i ovog proleća grade brojni stambeni objekti kolektivnog stanovanja-zgrade. Podsećamo Inđija je prošle godine bila rekorder po broj izdatih građevinskih dozvola, čak 152. To znači i doseljavanje velikog broja stanovnika iz raznih krajeva Srbije u Inđiji.

-Ovaj projekat radi Pokrajina, mi smo pružili pomoć u vidu mehanizacije kako bi radovi bili završeni u što kraćem roku i kako bi se saobraćaj mogao nesmetano odvijati.

No photo description available.

-Gledamo da u svakom našem naselju uradimo po neki projekat koji je značajan za meštane sela. Postavili smo nove reflektore na stadionu u Ljukovu i Novim Karlovcima, prethodno je to bilo u Novom Slankamenu. Takođe smo postavili nova autobuska stajališta u Novom Slankamenu, gde je takođe urađen i parking , a postavljeno je stajalište kod železničke stanice između Beške i Čortanovaca.

May be an image of 1 person

-Nastojimo da razgovaramo sa ljudima na terenu, sa predstavnicima mesnih zajednica koja nam ukazuju na problema, nastojimo da uradimo što više možemo, sve u interesu naših građana.

Direktor Inđija puta takođe podseća na radove u ulici Kralja Petra Prvog gde se rade trotoari dužine 750 metara. Radovi se izvode i preko puta OŠ “Jovan Popović” kod “Amana gde je u toku izgradnja platoa. Ideja je da se na tom mestu postave klupe,rasveta i uredi zelenilo, kako bi građani koji žive u tom kraju imali lepo mesto za odmor i okupljanje.

Please follow and like us:
Pin Share
Podelite sa prijateljima: